Stiri din tulcea

Până la 50 de beneficiari în Centrul Phoenix din municipiu, în sezonul rece 2023-2024

29 martie 2024
Până la 50 de beneficiari în Centrul Phoenix din municipiu, în sezonul rece 2023-2024

Până la 50 de beneficiari în Centrul Phoenix din municipiu, în sezonul rece 2023-2024

Numărul beneficiarilor Centrului Social de Urgență pentru persoanele fără adăpost Phoenix (C.S.U.P. ) din municipiu a fluctuat în sezonul rece 2023-2024, dar s-a atins capacitatea maximă, între 46-50 de persoane cu vârsta de peste 60 de ani fiind găzduite, potrivit informațiilor publicate de Direcția de Asistență și Protecție Socială (DAPS) Tulcea.

DAPS Tl Centrul Social Phoenix interior

Beneficiarii au fost atât persoane fără adăpost, care locuiau în stradă sau în condiții improprii, cât și persoane care nu se puteau descurca singure în comunitate, datorită stării de sănătate și a vârstei înaintate.

Acest centru, un serviciu comunitar aflat în subordinea DAPS Tulcea, are ca principală arie de activitate integrarea socială a persoanelor fără adăpost sau în risc de a-și pierde locuința.

„Prin intreaga activitate a C.S.U.P. se urmărește diminuarea, prevenirea și combaterea excluziunii sociale a persoanelor lipsite de adăpost, precum și îmbunătățirea calitatii vietii acestora.

C.S.U.P. are o capacitate de 50 locuri – 36 de locuri la demisol şi 14 locuri la parter- iar de serviciile acestuia pot beneficia: persoane fără adăpost, indiferent de sex, care se află în stradă de o perioadă lungă de timp, precum şi persoane şi familii cu sau fără copii, care şi-au pierdut locuinţa din diverse motive, cerşetori, vagabonzi, tineri proveniţi din centrele de instituţionalizare care după împlinirea vârstei de 18 ani nu au o locuinţă, victime ale traficului de persoane”,
scrie pe site-ul daps.ro.

Potrivit sursei, Centrul Social de Urgență pentru persoanele fără adăpost din municipiu este singurul serviciu care se adresează acestei categorii de persoane, în sud-estul țării, atât în sectorul public cât și privat.

(surse info, foto : daps.ro, fb daps.tulcea)