Stiri din tulcea

Pagube majore, provocate de precipitații în județ!

6 iulie 2021
Pagube majore, provocate de precipitații în județ!

Pagube majore, provocate de precipitații în județ!

Date îngrijorătoare transmise astăzi de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea! Ploile abundente din luna iunie au inundat 10 localități din județ, în care 14 case au fost grav avariate! De asemenea, inundațiile au afectat zeci de kilometri de drumuri și 16 podețe!

Pagubele totale sunt de peste 2,4 milioane de lei, arată evaluarea aprobată astăzi de membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit unui comunicat de presă publicat de Prefectura Tulcea.

Fenomenele hidrometeorologice periculoase (precipitațiile abundente, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie) manifestate în luna iunie 2021, au generat inundații pe raza unităților administrativ-teritoriale Văcăreni, Isaccea, Niculițel, Hamcearca, Horia, I.C. Brătianu, Jijila, Luncavița și Frecăței și au afectat 35,83 km străzi, 0,9 km drumuri agricole, 1 pod, 16 podețe și 14 case!

„Valoarea totală a pagubelor pentru lucrările de infrastructură, estimată de Comisia judeţeană, este de 2.449.287,000 lei. Sumele estimate de Comisia judeţeană pot fi solicitate şi alocate din fondul propriu al consiliilor locale, din fondul special pentru prevenirea şi combaterea efectelor calamităţilor naturale constituit la nivelul Consiliului Judeţean Tulcea, din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021 şi din programul ‘Lucrări în primă urgenţă’ derulat de Compania Naţională de Investiţii CNI”, se arată în comunicatul Prefecturii judeţului Tulcea.

Grav afectat de inundații este și un apicultor din Balabancea! Ca urmare, membrii CJSU au adoptat astăzi o hotărâre prin care iau act de pagubele produse de precipitaţiile din perioada 20-23 iunie în stupinele din localitatea Balabancea, unde un singur apicultor a rămas fără 111 familii de albine, din cauza inundațiilor!

(imagini arhivă)