OMD Municipiul Tulcea – primul OMD din județ avizat de MEAT

3 ianuarie 2024 | Turism
OMD Municipiul Tulcea – primul OMD din județ avizat de MEAT

OMD Municipiul Tulcea – primul OMD din județ avizat de MEAT

Organizația de Management al Destinației Municipiul Tulcea a obținut Avizul de la Ministerul Economiei Antreprenoriatului și Turismului, fiind vorba de al 20-lea OMD înființat la nivel național, al 5-lea din Dobrogea (după OMD-urile locale din Constanța – Mamaia, Mangalia, Stațiunea Mamaia Nord și cel județean) și primul OMD din județ, după cum ne-a transmis Primăria Tulcea.

Procesul de constituire, avizare și operaționalizare a OMD Municipiul Tulcea a fost coordonat de către Alexandru Filip, antreprenor în turism, cu experiență acumulată în cadrul OMD Piatra-Neamț, ce beneficiază de acreditarea necesară pentru ocupația de manager de destinație turistică și care a menționat că oținerea avizului a fost rezultatul unui „efort susținut din partea celor din Primăria Tulcea, un interes peste așteptări din partea celor din mediul privat și un răspuns rapid din partea celor din minister”, iar avizarea într-un timp atât de scurt e un prim succes ce demonstrează că toți cei implicați sunt „puși pe fapte mari”, conform comunicatului de presă emis de Primăria Tulcea.

Primaria Tl aviz OMD Tulcea A Filip coordonator OMD

„Prezența lui Alexandru Filip la Tulcea este un mare câștig pentru oraș. Alături de colegii din primărie, a reușit să parcurgă foarte repede primii pași pentru activarea OMD Municipiul Tulcea, ceea ce demonstrează încrederea de care se bucură în rândul tulcenilor și, pe de altă parte, faptul că el, la rândul lui, crede în potențialul orașului. Instituția Primăriei îi va fi un partener stabil și, odată trecuți peste aspectele birocratice, suntem nerăbdători să ne implicăm, în continuare, în bunul mers al asociației. Alexandru are capacitatea de a atrage alături de el alți tineri talentați, bine instruiți, activi, și care își iubesc cu adevărat orașul – nu doar la nivel declarativ. Are mult de muncă, vor apărea și multe hopuri, dar este ambițios și va reuși.
OMD Municipiul Tulcea are un manager de top” ,

a subliniat, în acest context, primarul municipiului Tulcea, Ștefan Ilie.

Potrivit suresei, ca urmare a faptului că s-a reușit avizarea în cursul anului trecut, se va putea păstra obiectivul declarat inițial și anume: punerea în funcțiune a OMD în perspectiva sezonului turistic 2024.

Primaria Tl OMD Tl oferta turistica mun oct 23

OMD Municipiul Tulcea va avea misiunea de a realiza și de a implementa o strategie profesionistă în domeniul turistic cu scopul de a atrage mai mulți turiști, de a crește media de înnoptare în destinație și de a lărgi sezonul turistic.

Din această asociație, alături de Primăria Municipiului Tulcea, fac parte alți 23 de membri fondatori, agenți economici interesați de fructificarea potențialului turistic al orașului.

Primăria Tulcea a demarat lucrările de amenajare a spațiului necesar desfășurării activității OMD Municipiul Tulcea și din punct de vedere birocratic, urmează depunerea documentației la Judecătoria Tulcea, în scopul înscrierii în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor.

(surse info, foto : comunicat de presă Primăria Tulcea, fb primariatulcea)

Alte Articole

Ce trebuie să știe turiștii care doresc să ajungă în Delta Dunării

Ce trebuie să știe turiștii care doresc să ajungă în Delta Dunării

4 iulie 2024

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a publicat un set de 9 întrebări și răspunsuri (Q&A) frecvente referitoare la vizitarea Deltei Dunării, pe care toți cei interesați să ajungă în…

CISTESTE MAI MULT
Mirifica Delta Dunarii

Mirifica Delta Dunarii

30 mai 2024

Cu siguranta Delta Dunarii este un loc la care te-ai gandit sa ajungi cel putin o data in viata si sa te bucuri de liniste si relaxare in locuri unice…

CISTESTE MAI MULT