Stiri din tulcea

Olimpiada Națională Corală va începe mâine, la Tulcea

4 aprilie 2023
Olimpiada Națională Corală va începe mâine, la Tulcea

Olimpiada Națională Corală va începe mâine, la Tulcea

20 de coruri din întreaga țară, în total aproximativ 800 persoane, vor participa, începând de mâine, la etapa națională a Olimpiadei Naționale Corale, potrivit informațiilor publicate de Inspectoratul Școlar Județean Tulcea.

Competiția, încadrată în Calendarul Olimpiadelor Naționale Școlare – 2023 al Ministerului Educației, se va desfășura în municipiul Tulcea, în perioada 5 – 7 aprilie 2023.

La ediția din acest an a concursului va participa și Corul „Mussica” al Liceului de Arte „G. Georgescu” dirijat de profesorul pr. Cristian Gorun, prof. corepetitor Iulia Titorencu.

Corul „Mussica” a reușit, chiar de la prima participare la Olimpiada Corală, să câștige faza regională ce a avut loc în martie, la Constanța.

Olimpiada Națională Corală are 3 secțiuni, ce se vor desfășura la Liceul de Arte „G. Georgescu”, la Colegiul Dobrogean „Spiru Haret” , respectiv la Teatrul „Jean Bart” Tulcea.

Joi, 6 aprilie, de la ora 15.30, participanții vor fi la Satul Pescăresc pentru a afla mai multe despre Delta Dunării dar și pentru ca fiecare cor să planteze câte un copac. În plus, concurenții vor fi spectatorii unui program artistic susținut de Ansamblul Artistic „Baladele Deltei”.

Gala de premiere va avea loc vineri, 7 aprilie, la Teatrul „Jean Bart” Tulcea.

(surse info și foto : fb isjtulcea, liceuldeartatulcea.ro)