Ofițerii DGA Tulcea au împărţit pliante locuitorilor, pe străzile din oraş, pentru a-i responsabiliza şi a lua atitudine

9 decembrie 2021 | Actualitate
Ofițerii DGA Tulcea au împărţit pliante locuitorilor, pe străzile din oraş, pentru a-i responsabiliza şi a lua atitudine

Ofițerii DGA Tulcea au împărţit pliante locuitorilor, pe străzile din oraş, pentru a-i responsabiliza şi a lua atitudine

Reprezentanţii Serviciului Județean Anticorupție Tulcea s-au aflat astăzi pe străzile din municipiu şi au împărţit materiale informative cetăţenilor, pentru conştientizarea cu privire la riscurile săvârşirii unor fapte de corupţie. Acţiunea a fost organizată cu ocazia Zilei Internaţionale de Luptă Împotriva Corupţiei, sărăbătorită la nivel mondial pe data de 9 decembrie.
dga tulcea 3 dga tulcea
În vederea promovării acestui eveniment, ofițerii din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Tulcea au distribuit materiale de informare specifice domeniului de activitate, cetățenilor aflați în parcul ”Sfântul Gheorhghe”, Piața Mircea cel Bătrân și parcul ”Carol” din municipiul Tulcea.
În acest context, reamintim că, în vederea realizării unei comunicări eficiente între lucrătorii instituţiei noastre și toate persoanele care doresc să sesizeze aspecte legate de comiterea unor fapte de corupţie în care poate fi implicat personalul M.A.I., avem oricând la dispoziție linia Call center anticorupţia. – 0800.806.806, număr ce poate fi apelat gratuit din orice reţea de telefonie mobilă sau fixă.
La nivel județean, puteți formula sesizări la numărul de telefon/fax al Serviciului Judeţean Anticorupţie Tulcea 0240/534 009 sau vă puteți adresa la sediul serviciului din municipiul Tulcea, str. Isaccei, nr. 105 sau prin e-mail la adresa tulcea.dga@mai.gov.ro.
transmite DGA Tulcea într-un comunicat de presă. Astfel, prin organizarea acestei activități de informare, ofițerii anticorupție tulceni doresc să atragă cetăţenii şi funcţionarii publici oneşti în lupta împotriva infracțiunilor de corupție, de a lua atitudine şi de a sesiza Direcţia Generală Anticorupţie de fiecare dată când iau cunoştinţă despre implicarea unui funcţionar MAI ori a altui funcţionar public în fapte de corupţie.
Și președintele Klaus Iohannis a transmis astăzi un mesaj românilor, cu ocazia Zilei Internaționale Anticorupție:
iohannis mesaj ziua anticoruptie
Este consacrat faptul că, la data de 9 decembrie, întreaga lume sărbătorește Ziua Internațională Anticorupție. Evenimentul a fost iniţiat prin „Convenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite împotriva Corupţiei”, adoptată la New York, la 31 octombrie 2003. România a semnat Convenţia la data de 9 decembrie 2003 la Merida (Mexic) şi a ratificat-o prin Legea nr. 365 din 15 septembrie 2004.
Data de 9 decembrie a fost stabilită ca Ziua internaţională anticorupţie începând cu anul 2006, prin Rezoluţia nr. 58/4 a Adunării Generale a ONU, prin care Adunarea a adoptat Convenţia Naţiunilor Unite împotriva Corupţiei. Ziua de 9 Decembrie marchează promovarea principiilor etice, legalitatea, integritatea, responsabilitatea și transparența asupra propriilor acțiuni în afacerile publice și private.
Potrivit forului internațional, Ziua Internațională Anticorupție ne reamintește, în fiecare an, problematica prevenirii și combaterii corupției, fiind astfel o dovadă a faptului că se conștientizează gradul ridicat de amenințare reprezentat de corupție la nivel internațional.
De la înfiinţare şi până în prezent, Direcţia Generală Anticorupţie, în colaborare cu celelalte instituţii de aplicare a legii, s-a angrenat într-un proces constant de prevenire şi combatere a corupţiei, proces ce trebuie continuat prin eforturi constante la care trebuie să-şi aducă contribuţia atât instituţiile statului, cât şi cetăţenii, în sensul de a lua atitudine şi de a sesiza de fiecare dată când iau cunoştinţă despre implicarea unui funcţionar public în fapte de corupţie.
Cu ocazia aniversării acestei zile, Direcția Generală Anticorupție se prezintă ca o instituție ce continuă să acționeze cu fermitate în domeniul prevenirii și combaterii corupției în rândul personalului Ministerului Afacerilor Interne, dar și a celorlalte categorii de funcționari publici.
Cu prilejul Zilei Internaţionale Anticorupţie, Direcţia Generală Anticorupţie îşi reafirmă intoleranţa față de faptele de corupţie şi încurajează un comportament corect care să corespundă motto-ului nostru instituţional „Integritate pentru credibilitate”.
(Sursă info și foto: comunicat DGA Tulcea, Facebook Klaus Iohannis)

Alte Articole

Sfârșit de an școlar si la …Penitenciarul Tulcea

Sfârșit de an școlar si la …Penitenciarul Tulcea

21 iunie 2024

Cursurile școlare, organizate în baza protocolului încheiat între Penitenciarul Tulcea, Inspectoratul Școlar Județean și Școala Gimnazială Specială nr 14 Tulcea s-au încheiat și prin urmare, Penitenciarul Tulcea a găzduit festivitatea…

CISTESTE MAI MULT
90 de hectare au ars într-un incendiu de vegetație, lângă Tulcea

90 de hectare au ars într-un incendiu de vegetație, lângă Tulcea

21 iunie 2024

  Pompierii tulceni au fost solicitați ieri , 20 iunie, să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în apropiere de municipiul Tulcea și după o intervenție ce a…

CISTESTE MAI MULT