Stiri din tulcea

O veste bună : se observă mai puțin plastic în Deltă, de la an la an.

11 august 2023
O veste bună : se observă mai puțin plastic în Deltă, de la an la an.

O veste bună : se observă mai puțin plastic în Deltă, de la an la an.

Ambasadorii Zero Plastic, dintre care unii sunt „veterani” ai Patrulei, spun că observă mai puțin plastic în Deltă, de la an la an, transmite organizația WWF Romania, cu ocazia desfășurării în această săptămână a unei patrulări în Delta Dunării în vederea colectării deșeurilor din rezervație.

Din fericire, ambasadorii care au „patrulat” în aceste zile prin Deltă, distribuind și Kituri Zero Plastic turiștilor și localnicilor, s-au bucurat chiar de o mână de ajutor din partea grupurilor de turiști.

Mesajul Ambasadorilor Zero Plastic este clar: „Delta e casa noastră. Trebuie să avem grijă de ea, împreună.”

WWF Ro patrula 0 plastic 23 ambasadori delta aug

Mulțumim supereroilor (n.r. Cristina, Daniela, Alex și Cristina) pentru că reușesc să ne motiveze pe toți – turiști, localnici, observatori de la distanță – să luptăm pentru un acasă mai curat, zi de zi,

scrie WWF Romania.

WWF Ro patrula 0 plastic 23 elevi tulceni text aug

Printre Ambasadorii Zero Plastic se numără și elevi din liceele tulcene care, deși Delta e acasă pentru ei, nu au avut până acum șansa să o exploreze : Ionela, Marian, Lali și Alex sunt la început de drum, dar plini de energie – adună deșeuri, dar se și bucură de frumusețea canalelor Deltei în compania colegilor, în timp ce educă turiști și localnici.

WWF Ro patrula 0 plastic 23 elevi tulceni aug

 

Potrivit sursei, în al patrulea său an, Patrula Zero Plastic, prin care se dorește eliminarea plasticului din natură, este deja un program matur iar activitățile de educație și conștientizare în rândurile tinerilor pe de o parte și al turiștilor și localnicilor din Deltă pe de alta, sunt amplificate și eficientizate prin parteneriatul cu Cercetașii României și discuțiile cu partenerii locali : autorități, companii de salubrizare, Navrom, ARBDD, Garda de Mediu.

(surse info și foto : wwf.ro, fb WWFRomania)