Stiri din tulcea

O ultimă acțiune APM Tulcea în cadrul campaniei ”Curățăm România!” 2022

27 mai 2022
O ultimă acțiune APM Tulcea în cadrul campaniei ”Curățăm România!” 2022

O ultimă acțiune APM Tulcea în cadrul campaniei ”Curățăm România!” 2022

Agenția pentru Protecția Mediului Tulcea în parteneriat cu Primăria Comunei Jurilovca și Școala Gimnazială Jurilovca a desfășurat ieri o activitate de ecologizare în Rezervația naturală Călugăru-Iancina, în cadrul campaniei naționale ”Curățăm România!”.

APM Tl copii ultima actiune Curatam Ro

Este vorba de o ultima acțiune a APM Tulcea cu care se încheie șirul de activități desfășurate în cadrul campaniei naționale prin care se dorește o țară fără deșeuri abandonate.

APM Tl ultima actiune Curatam Ro

În acest context, instituția tulceană mulțumește tuturor persoanelor și instituțiilor din județul Tulcea, care s-au implicat în acțiunile de protecție a mediului înconjurător.

 

Campania Națională „Curățăm România!” și-a propus în primul rând să conștientizeze și să responsabilizeze cetățenii în efortul comun de a ne păstra satele, comunele, orașele curate și a avut ca perioadă de desfășurare, stabilită inițial, intervalul de timp 4 aprilie 2022 – 4 mai 2022.

Ulterior, în urma solicitărilor venite din țară, Ministerul Mediului a decis prelungirea campaniei până pe 31 mai 2022.

După această dată, potrivit declarațiilor ministrului Mediului, Tánczos Barna, Garda Naţională de Mediu va demara controale tematice, în toată țara, cu privire la respectarea legislației privind salubrizarea terenurilor și primăriile care nu s-au implicat în campanie vor fi primele vizate.

( surse info și foto : fb APMTL, mmediu.ro)