O șansă la o educație mai bună pentru copii cu oportunități limitate

28 septembrie 2023 | Educatie
O șansă la o educație mai bună pentru copii cu oportunități limitate

O șansă la o educație mai bună pentru copii cu oportunități limitate

Cu ocazia lansării celei de-a 4-a ediții a proiectului „Future Ready – Dezvoltăm competențele generațiilor viitoare”, Simplon România, organizație non-profit care dezvoltă programe educaționale pentru copii și adulți, ne-a transmis, printr-un comunicat de presă, informații legate de acest program ce își propune să ofere șansa copiilor cu oportunități limitate de a face față cererilor pieței muncii din viitor, prin dezvoltarea unor competențe cheie.

Concret, copiii înscriși în program vor participa la cursuri online gratuite, susținute de trainerii Simplon România cu implicarea voluntarilor Societe Generale Global Solution Centre, în cadrul cărora își vor putea descoperi pasiunile, vor căpăta noțiuni de educație financiară și își vor dezvolta competențe tehnice și abilități de prospectare a viitoarei cariere.

Future Ready 4.0 este adresat copiilor cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani ce provin din mediul rural și urban mic și se desfășoară la nivel național, în perioada octombrie 2023 – aprilie 2024.
Înscrierile se pot face pe site-ul organizației citate, secțiunea future-ready-4-0.

Programul cursurilor :

Modul I – Carieră și joburile viitorului (pasiuni, perspective de viitor, profil vocațional), Educație financiară (comportament responsabil, economisire, investiții)

Modul II – Securitate cibernetică (siguranța pe internet, cyberbullying, gaming), Inteligență artificială (noțiuni introductive, AI vs. Machine Learning, aplicații)

Modul III – Programare în gaming (game development, algoritmi, coding), Modelare 3D în gaming (grafică digitală, animații, creativitate).

Pentru început, înscrierile se pot realiza doar pentru primul modul, iar restul cursurilor se vor deschide treptat, înainte de începerea claselor.

“După succesul primelor trei ediții, la care au participat în total peste 1.000 de copii, suntem entuziasmați să dăm startul unei noi sesiuni de cursuri teoretice și practice. Noua curriculă este adaptată la nevoile pieței muncii, aflate în continuă dezvoltare, dar este și aliniată cu interesul copiilor din grupul țintă.
60% dintre participanții la edițiile anterioare consideră că joburile viitorului se vor baza pe IT sau robotică, iar peste jumătate cred că inteligența artificială va avea cel mai mare impact pe viitor în domenii precum medicină, marketing și educație.”,
explică Mădălina Sumedrea, Project Manager Simplon România.

Future Ready este dezvoltat de Simplon România și susținut de Societe Generale Global Solution Centre ca parte din activitatea companiei de susținere a dezvoltării abilităților, nivelului de educație și integrării profesionale a grupurilor vulnerabile.

(sursă info și foto : comunicat de presă Future Ready 4.0)

Alte Articole

Evaluarea Națională la Tulcea : nicio medie de 10 și peste 35% dintre elevi cu medii sub 5

Evaluarea Națională la Tulcea : nicio medie de 10 și peste 35% dintre elevi cu medii sub 5

4 iulie 2024

La nivel național, Evaluarea elevilor de clasa a VIII-a din acest an a venit cu rezultate mai slabe față de anii anteriori, dintre cei aproape 153.000 (152.903) elevi prezenți, un…

CISTESTE MAI MULT
Tulcea, printre județele cu cea mai ridicată prezenţă la Evaluarea naţională

Tulcea, printre județele cu cea mai ridicată prezenţă la Evaluarea naţională

3 iulie 2024

În Bucureşti și 5 județe din România, printre care și Tulcea (alături de Neamţ, Constanţa, Ilfov şi Gorj) s-a înregistrat cea mai ridicată prezenţă la Evaluarea Naţională a absolvenților clasei…

CISTESTE MAI MULT