O şalupă multirol pentru ISU Tulcea

1 iulie 2024 | Actualitate
O şalupă multirol pentru ISU Tulcea

O şalupă multirol pentru ISU Tulcea

Trei şalupe multirol, achiziţionate în cadrul Proiectului VIZIUNE 2020, au intrat în dotarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), iar una dintre ele va ajunge la ISU Delta Tulcea, conform unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

MAI 3 salupe multirol iun 24

Şalupele au fost recepţionate sâmbătă, 29 iunie 2024, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Constanţa, ocazie cu care ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a subliniat că nu este vorba de un proiect singular, ci este o mișcare amplă și structurată de creștere a echipării tuturor armelor MAI.

MAI 3 salupe multirol iun 24 Cta Min MAI

„Provocările pe zona de reziliență și intervenții în situații critice, după cum vedem cu toții, sunt în creștere și vreau să asigur întreg publicul din România că MAI este conștient de acest lucru și lucrează pentru a-și îmbunătăți capacitatea de intervenție în slujba cetățenilor”, 
a declarat Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne.

Cele trei șalupe pentru salvare pe Dunăre, dar și pe mare, pentru intervenții în situații de urgență, sunt echipate la cele mai înalte standarde existente acum în lume, iar decizia de a fi distribuite în Tulcea și Constanța, precum și în Turnu Măgurele (județul Teleorman), a fost luată pe baza analizelor specialiștilor, care au identificat aceste trei zone ca fiind cele mai potrivite raportat la misiunile specifice.

MAI salupa multirol receptionata 29 iun 24

Șalupele pot desfășura multiple misiuni, precum de stingere a incendiilor de la bordul navelor atunci când acestea navighează, sunt la ancoră sau la dană, de extragere a persoanelor aflate în pericol, de stingere a incendiilor la clădirile, depozitele etc. situate pe malul apei, misiuni de căutare și salvare sau asistență sau evacuare, având capacitatea de a transporta 20 de persoane salvate.

Caracteristicile tehnico–operaţionale permit echipajului executarea misiunilor operative continue, minim 48 de ore, și derularea operațiunilor chiar și atunci când marea este agitată (valuri cu înălțimea de maxim 2,5 metri).

(sursă info și foto : comunicat de presă MAI)

Alte Articole

Două incendii de vegetație și gospodării în pericol, azi, în județul Tulcea

Două incendii de vegetație și gospodării în pericol, azi, în județul Tulcea

19 iulie 2024

În cursul acestei zile, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea au fost solicitați să intervină pentru gestionarea unei situații de urgență produsă de izbucnirea unui incendiu la vegetație…

CISTESTE MAI MULT
Avocatul Poporului și Avocatul Copilului – întâlnirile programate pentru lunile iulie și august 2024

Avocatul Poporului și Avocatul Copilului – întâlnirile programate pentru lunile iulie și august 2024

19 iulie 2024

Reprezentanții instituției Avocatul Poporului și Avocatul Copilului - Biroul Teritorial Constanța, vor fi prezenți în Tulcea, pentru a acorda audiențe cetățenilor și pentru a primi petiții, în zilele de 31…

CISTESTE MAI MULT