Stiri din tulcea

O proiecție specială la Teatrul „Jean Bart” din municipiu, în seara de vineri, 8 decembrie

4 decembrie 2023
O proiecție specială la Teatrul „Jean Bart” din municipiu, în seara de vineri, 8 decembrie

O proiecție specială la Teatrul „Jean Bart” din municipiu, în seara de vineri, 8 decembrie

 

În cadrul turneului de promovare prin țară a filmului LIBERTATE, regizat de Tudor Giurgiu, la Tulcea va avea loc o proiecție specială la care vor fi prezenți și tulceanul Nelu Serghei și tânărul Ștefan Iancu, doi dintre actorii din distribuția filmului, conform unui comunicat de presă Transilvania Film.

Transilvania Film Nelu Serghei in filmul Libertate

Evenimentul va avea loc vineri, 8 decembrie, de la ora 19:00, la Teatrul „Jean Bart” din municipiu iar actorii Nelu Serghei și Ștefan Iancu vor participa la o sesiune de întrebări și răspunsuri după proiecție.

Potrivit sursei, filmul LIBERTATE, unul dintre cele mai așteptate și discutate filme românești ale anului, spune o poveste mai puțin cunoscută, întâmplată acum 34 de ani la Revoluție: în Sibiu, în haosul lunii decembrie 1989, mai mulți bărbați – securiști, militari, civili – au fost ținuți ostatici într-o piscină dezafectată și acuzați că sunt teroriști.

Trailer – https://youtu.be/oi6fgGSsMXU

Film LIBERTATE regizor T Giurgiu dec 23

„Revoluţia din 1989 e, probabil, cel mai mare eveniment neconsumat pe deplin în societatea noastră din ultimul secol, printre altele și pentru că urmările ei n-au satisfăcut cu nimic așteptările. De aceea, cu Libertate îmi doresc sa redau cu acurateţe haosul si confuzia totală din rândul oamenilor simpli. Pentru că adevărul a fost ascuns cu bună știinţă și mușamalizarea a fost cultivată la rang de artă. Sper ca filmul să fie văzut în cinematografe de cât mai mulți tineri născuți după 1989, cred că vor fi surprinși – și de acțiune și de faptul că lucrurile de pe ecran chiar s-au întâmplat în România nu cu mult timp în urmă”
a spus Tudor Giurgiu, regizorul filmului.

Din distribuția filmului fac parte unii dintre cei mai îndrăgiți actori ai momentului – Iulian Postelnicu, Mirela Oprișor, Alex Bogdan, Alexandru Papadopol, Alex Calangiu, Andreea Grămoșteanu, Cuzin Toma, Leonid Doni, Andi Vasluianu, Ștefan Iancu sau Ionuț Caras.

Transilvania Film Libertate scena

Filmul a câștigat anul acesta Premiul pentru Cel mai Popular Film Românesc la TIFF, Premiul CICAE la Sarajevo, Premiul Juriului Ecumenic la Cinefest Miskolc și Premiul pentru cele mai bune costume și decoruri (semnate de Viorica Petrovici, respectiv de Vali Ighigheanu) la Waterloo Historical Film Festival.
LIBERTATE este o co-producție România-Ungaria, produs de Libra Films și Mythberg Films și distribuit în România de Transilvania Film.

Biletele sunt disponibile și la casa de bilete a Teatrului „Jean Bart”.

Actorul tulcean Nelu Serghei, dar și tânărul actor Ștefan Iancu vin la Teatrul Jean Bart Tulcea pentru o proiecție specială a celui mai recent film în care joacă – LIBERTATE, în regia lui Tudor Giurgiu,
scrie pe pagina dedicată evenimentului realizat cu sprijinul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului.

Institutul IICCMER Crime comunism sigla

În haosul și panica generate de protestele mulţimii împotriva autorităţilor, o unitate de miliţie devine ţinta unui asalt violent care degenerează într-o confruntare sângeroasă între soldaţi, miliţieni, securiști și civili. Încercând să scape de asediu, căpitanul de miliţie Viorel (Alex Calangiu) e capturat și acuzat că e terorist.
Scenariul este scris de Cecilia Ștefănescu și Tudor Giurgiu, după o idee de Nap Toader.

(surse info, foto : comunicat de presă Transilvania Film, fb LIBERTATE Tulcea – proiecție specială, fb Libertate.Filmul)