O nouă vizită a unei delegații din Cahul, Republica Moldova, la Tulcea

4 noiembrie 2022 | Politica
O nouă vizită a unei delegații din Cahul, Republica Moldova, la Tulcea

O nouă vizită a unei delegații din Cahul, Republica Moldova, la Tulcea

Azi, 4 noiembrie, la sala Mihail Kogălniceanu a Consiliului Județean Tulcea a avut loc o ședință de lucru, organizată ca urmare a vizitei unei delegații din raionul Cahul, Republica Moldova, privind oportunitățile de cooperare între cele două structuri administrative, în vederea dezvoltării sectorului de turism, conform unui comunicat de presă al Consiliului Județean Tulcea, primit la redacție.

Alături de vicepreședinte al Consiliului Raional Cahul, Tatiana Seredenco, responsabil de domeniul educație, cultură, turism și Silvia Strelciuc, facilitator local Programul PNUD(Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare în Moldova)/Migrație și Dezvoltare Locală, în delegația din Republica Moldova au fost și primari, producători locali și administratori ai unor structuri de cazare din Cahul.

Din partea județului Tulcea, pe lângă administratorul public al județului Tulcea, Dumitru Mergeani, la întâlnire au participat și prefectul Alexandru Dan Munteanu, administratorul public al municipiului Tulcea, Nicolae Bibu, primarul comunei Crișan, Silviu Rahău, viceprimarul comunei Jurilovca, Galina Teleucă, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură, Doru Poponete, directorul Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Delta Dunării, Marian Tudor, președintele ADI ITI Delta Dunării, Ilie Petre, Raluca Cacencu, reprezentant HoReCa Tulcea, Viorica Bîscă, director executiv în cadrul Administrației Rezervației Biosfera Delta Dunării.

CJ Tl vizita delegatie Cahul noi 22
„Se pare că în aceste zile Tulcea a devenit un punct de interes pentru Cahul, întrucât recent o altă delegație condusă de președintele Consiliului Raional Cahul a vizitat Tulcea, pe un alt domeniu de interes foarte important, și anume «Protecția mediului», iar astăzi discutăm despre «Turism», o altă componentă esențială pentru dezvoltarea județului nostru“,
a transmis, în cadrul întâlnirii, Dumitru Mergeani, administrator public al județului Tulcea.

„În ultima perioadă, turismul devine și pentru noi o prioritate, deoarece în regiunea Cahul avem un potențial turistic bogat, precum și un potențial cultural, dar, foarte important, și un potențial uman extraordinar. Dorim să creăm anumite punți cu prestatorii de servicii din județul Tulcea, de aceea în delegația noastră avem câțiva primari și în special operatori de turism, care intenționează să stabilească contacte directe, parteneriate cu dumneavoastră. Un alt scop al vizitei noastre este stabilirea unui contact cu Clusterul turistic Bio Danubius, avem și noi un cluster turistic VIA Cahul și dorim să devenim parteneri cu cei care sunt mai aproape de noi“,
a spus Silvia Strelciuc, facilitator local Programul PNUD/MiDL

CJ Tl vizita delegatie Cahul vicepres noi 22
„Ca reprezentanți ai Consiliului Raional Cahul, ne propunem susținerea domeniului turismului. În acest sens, ne vom strădui să facilităm astfel de întâlniri și pentru aceasta vă mulțumim dumneavoastră, Consiliului Județean Tulcea, pentru faptul că ați fost receptivi să organizați această întâlnire. Astfel, oamenii noștri din Republica Moldova vor putea comunica mai ușor cu cei din România“,
a adăugat Tatiana Seredenco, vicepreședinte al Consiliului Raional Cahul.

În cadrul întâlnirii, Raluca Cacencu, reprezentant HoReCa, a adus în discuție posibilitatea organizării unor festivaluri gastronomice atât în județul Tulcea, cât și în raionul Cahul, pentru asigurarea unor schimburi de experiență în acest domeniu esențial în ceea ce privește dezvoltarea turistică.

În completare, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură, Doru Poponete, a propus parteneriate în promovarea vinurilor din cele două regiuni din România, respectiv Republica Moldova.

Și Instituția Prefectului – județul Tulcea a emis o informare privind vizita de azi a delegației din Cahul, formată din reprezentanți ai Consiliului Raional Cahul, primari din raion și reprezentanți ai mediului de afaceri local, la Tulcea.

Pref Tl vizita delegatie Cahul noi 22
Prezent la ședința organizată de Consiliul Județean Tulcea cu această ocazie, în cadrul căreia s-au purtat discuții despre activitățile turistice din spațiul nord Dobrogean precum și despre oportunitățile de cooperare în domeniu, prefectul Alexandru Dan Munteanu a declarat :

„Bine ați venit la Tulcea!
Ca și până acum vă asigurăm de tot sprijinul nostru și trebuie să știți ca județul Tulcea este un partener de nădejde, cu un potențial ridicat la capitolul turism. Mult succes vă doresc și să ne revedem cu bine!.”

***
Înțelegerea de cooperare a fost aprobată prin Hotărârea Consiliului Județean Tulcea nr. 32/02.2018 privind aprobarea Înțelegerii de cooperare dintre Județul Tulcea din România și Raionul Cahul din Republica Moldova și respectiv prin Decizia nr. 02/13-IV din 22 martie 2018 cu privire la aprobarea Înțelegerii de Cooperare între Județul Tulcea din România și Raionul Cahul din Republica Moldova.

(surse info și foto : comunicat de presă CJ Tulcea, buletin informativ Prefectura Tulcea)

Alte Articole

Prezența la vot în județul Tulcea – sub media națională

Prezența la vot în județul Tulcea – sub media națională

10 iunie 2024

  La alegerile locale ce au avut loc ieri, 9 iunie, au participat 9.445.771 de alegători la nivel național, dintre care 94.638 în județul Tulcea, cu o prezența de 51,00…

CISTESTE MAI MULT
A început Campania Electorală

A început Campania Electorală

10 mai 2024

Potrivit calendarului de organizare şi desfăşurare a alegerilor din 9 iunie 2024, campania electorală se desfășoară în perioada 10 mai - 8 iunie 2024 ( ora 7.00.). La nivel local,…

CISTESTE MAI MULT