Stiri din tulcea

O nouă prelungire a stării de alertă

11 decembrie 2020
O nouă prelungire a stării de alertă

O nouă prelungire a stării de alertă

O nouă prelungire a stării de alertă
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a precizat, ieri seară, la Palatul Victoria, că propunerea de prelungire a stării de alertă a fost aprobată în cadrul şedinţei Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) prin Hotărârea 58, astfel încât starea de alertă pe întreg teritoriul României va fi prelungită cu încă 30 de zile, începând de luni, 14 decembrie 2020, titrează Agerpres.
Şeful DSU a menţionat că decizia prelungirii stării de alertă va fi luată păstrând măsurile existente, la care se adaugă una referitoare la organizarea şi desfăşurarea activităţilor operatorilor de transport pe cablu de pe pârtiile de schi, care se vor realiza în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului Sănătăţii şi al ministrului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, dând ca exemplu o situație în care telecabina are capacitatea de 20 de persoane şi probabil că va fi stabilit că doar 10 persoane pot fi transportate cu cabina. În rest , teleschiurile si telescaunele vor funcţiona mai departe în condiţii de normalitate.
În ceea ce privește măsura de închidere temporară, totală sau parţială, a mai multor puncte de trecere a frontierei de stat, se propune menţinerea acesteia și este valabilă și la frontiera româno-ucraineană: Isaccea, judeţul Tulcea, cu excepţia traficului de marfă.
Starea de alertă a fost decretată pe data de 15 mai 2020, după 2 luni de stare de urgență și până acum a fost prelungită de 7 ori.