Stiri din tulcea

O nouă lună cu restricții de circulație pe DJ 222, în fiecare zi lucrătoare

1 noiembrie 2023
O nouă lună cu restricții de circulație pe DJ 222, în fiecare zi lucrătoare

O nouă lună cu restricții de circulație pe DJ 222, în fiecare zi lucrătoare

 

În această ultimă lună de toamnă, tragerile cu muniție de război se vor executa în poligonul Babadag în fiecare zi lucrătoare, între orele 09.00-23.59 și prin urmare și circulația pe DJ 222 între localitățile tulcene Enisala și Sălcioara, unde se află Centrul secundar de Pregătire pentru luptă Babadag, va fi restricționată, după cum a anunțat Consiliul Județean Tulcea, în conformitate cu prevederile instrucțiunilor „F.T. 13 – Organizarea și funcționarea poligoanelor Forțelor terestre, Măsurile de siguranță a tragerilor/2018”

Circulația va fi restricționată „prin amplasarea a două bariere, iar tragerile se vor executa fără întrerupere pe interval de 60 de minute cu pauze de 15 minute între ele pentru descongestionarea traficului rutier. Pentru rezolvarea unor situații de urgență se va lua legătura în mod obligatoriu cu Centrul secundar de Pregătire pentru luptă Babadag la telefon 0240/562805”.

Autoritățile recomandă folosirea unei rute alternative de circulație între localitățile Babadag și Sălcioara : BABADAG – DN 22 – localitatea CEAMURLIA DE JOS – localitatea JURILOVCA – DJ 222 – localitatea SĂLCIOARA (și retur).

Nerespectarea recomandărilor poate duce la consecințe grave de care Unitatea Militară nu se face răspunzătoare.

(surse info, foto : fb ConsiliulJudeteanTulcea, fb mapn.ro)