Stiri din tulcea

O nouă inițiativă caritabilă a preoților Bisericii „Trei Ierarhi” din municipiu

31 ianuarie 2023
O nouă inițiativă caritabilă a preoților Bisericii „Trei Ierarhi” din municipiu

O nouă inițiativă caritabilă a preoților Bisericii „Trei Ierarhi” din municipiu

Cu prilejul sărbătoririi Hramului Bisericii „Sfinții Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Ioan Gură de Aur și Grigorie Teologul” din municipiu, ieri a avut loc o ceremonie religioasă oficiată în prezența Preasfințitului Visarion, Episcopul Tulcii, ocazie cu care au fost împărțite pachete alimentare vârstnicilor de la Centrul de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități „Lebăda”, conform unui comunicat de presă emis de Consiliul Județean Tulcea.

Este vorba de una din numeroasele inițiative caritabile și de asistență socială derulate de preoții Bisericii „Trei Ierarhi”, printre care se remarcă preotul Adrian Cristian Titorencu, ce este și asistent social și desfășoară o vastă activitate în acest domeniu.

În cadrul ceremoniei, Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii a oficiat Sfânta Liturghie acompaniat de un sobor de preoți, precum și de doi dintre cei trei clerici ai Bisericii „Sfinții Trei Ierarhi”, preotul paroh Viorel Trofim și Sebastian Jecu.

CJ Tl hramul bisericii Trei Ierarhi Tl M H

La eveniment a participat și vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni :

„Vă mulțumesc din suflet pentru invitația de a participa la acest eveniment drag sufletului meu. După Preasfințitul Visarion, este foarte greu să spui ceva care să capteze realmente atenția enoriașilor acestui frumoas locaș de cult.

Ceea ce vreau să vă spun este că trăim vremuri dificile, iar lucrurile astea vin din afară, dar și din interiorul nostru. Cred, însă, cu tărie că dacă fiecare dintre noi va avea grijă de propriul suflet, atunci ne va fi bine atât nouă, cât și celor din jurul nostru.

Tuturor celor care își serbează astăzi onomastica le urez din suflet «La mulți ani!» și o viață liniștită. Să fiți sănătoși alături de noi, ceilalți, și să trecem astfel, împreună, peste toate problemele care ne încearcă. Acestea sunt crucea noastră. Doamne ajută!”,
a declarat, cu acest prilej, vicepreședintele Mihai Huleni.

După săvârșirea ceremonialului slujbei, oficialitățile clerice și administrative prezente la eveniment au vizitat Centrul de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități „Lebăda”.

(sursă info și foto : comunicat de presă CJ Tulcea)