O nouă ediție Tezaur emisă de Ministerul Finanțelor

17 ianuarie 2024 | Economie
O nouă ediție Tezaur emisă de Ministerul Finanțelor

O nouă ediție Tezaur emisă de Ministerul Finanțelor

O nouă ediție a programului de titluri de stat Tezaur din 2024 vine cu dobânzi anuale atractive de 6,10% respectiv, 7% și scadențe de 1 și 3 ani, după cum a anunțat, printr-un comunicat, Ministerul Finanțelor.

Min Finante titluri tezaur unde 2024

Titlurile de stat pot fi cumpărate până pe data de 8 februarie 2024 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităților Trezoreriei Statului.
Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați Ghid Tezaur online și Tezaur online.

Tot până pe data de 8 februarie 2024 în mediul urban și până pe 7 februarie 2024 în mediul rural, titlurile de stat se pot cumpăra prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A, iar de la sediul unităților Trezoreriei Statului titlurile de stat pot fi achiziționate până pe data de 9 februarie 2024 .

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii.
Veniturile obținute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile iar dobânda este anuală.

Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în formă dematerializată.

De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului TEZAUR sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

Românii care doresc să-și investească economiile în titlurile de stat emise de Ministerul Finanțelor pot consulta Ghidul investitorului.

(surse info, foto : comunicat de presă Ministerul Finanțelor, fb mfpromania)

Alte Articole

Ce este prestatorul casnic și cum poate beneficia de asigurări sociale și de sănătate

Ce este prestatorul casnic și cum poate beneficia de asigurări sociale și de sănătate

5 iulie 2024

AJOFM Tulcea a publicat o serie de informații legate de prestatorii de activități casnice, adică despre lucrătorii casnici și despre platforma electronică destinată acestora și beneficiarilor lor, ce introduce un…

CISTESTE MAI MULT
Salariul vs stabilitatea jobului – ce aleg românii când caută un loc de muncă ?

Salariul vs stabilitatea jobului – ce aleg românii când caută un loc de muncă ?

4 iulie 2024

Salariul este criteriul care contează cel mai mult pentru români în alegerea unui job, în condițiile în care, la nivel global, stabilitatea jobului este cea mai importantă pentru angajați, conform…

CISTESTE MAI MULT