O nouă ediție „Permis pentru viitor” pentru tineri din medii defavorizate

29 noiembrie 2023 | Educatie
O nouă ediție „Permis pentru viitor” pentru tineri din medii defavorizate

O nouă ediție „Permis pentru viitor” pentru tineri din medii defavorizate

Și în acest an, Fundația Pentru Comunitate, în parteneriat cu MOL România, organizează programul „Permis pentru viitor”, dedicat tinerilor din medii defavorizate, conform unui comunicat de presă primit la redacție.

Pentru acești tineri deținerea unui permis de conducere poate reprezenta atât o condiție, cât și un avantaj în obținerea unui loc de muncă, dar și un instrument util în extinderea atribuțiilor de serviciu.

Potrivit sursei, sunt eligibili tinerii care au vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani, indiferent de localitatea de reședință, care provin din medii defavorizate și care își doresc să obțină un permis de conducere pentru categoriile B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie.

Programul este organizat pe bază de concurs de proiecte iar tinerii interesați se pot înscrie online sau pot trimite proiectele prin poștă, formularul de înscriere și alte informații fiind disponibile pe website-ul Fundației Pentru Comunitate – https://pentrucomunitate.ro/permis.

Programul „Permis pentru viitor”, prin care se plătește școala de șoferi pentru tinerii din medii defavorizate, a ajuns la cea de-a 9-a ediție iar solicitările de finanțare pot fi depuse până la data de 24 ianuarie 2024.

În decursul celor opt ani de existență a programului, 337 de tineri au primit finanțare pentru a urma cursurile școlii de șoferi pentru diferite categorii de permise de conducere.

Până acum, 169 de tineri au finalizat cu succes cursurile școlii de șoferi: 140 au obținut permise de categoria B, 26 de categoria C și trei atestate, o tânără cu handicap a obținut permis categoria B pentru automobil adaptat, un tânăr a promovat examenul pentru categoria B96 (ce permite suma MMA autoturism + rulotă/remorcă până la limita de 4.250 kg), iar un alt tânăr a obținut permisul pentru tractoare agricole. Alți 55 de beneficiari continuă studiile sau sunt programați pentru examen.

Programul „Permis pentru viitor” a fost inițiat în anul 2015, fiind al patrulea program de responsabilitate socială, conceput pe termen lung, organizat de Fundația Pentru Comunitate în colaborare cu MOL România.

„Pentru noi, acest program de responsabilitate socială este un element important în parteneriatul solid pe care îl avem cu comunitățile în care ne desfășurăm activitatea. „Permis pentru viitor” vine în sprijinul tinerilor din medii defavorizate, ajutându-i să se poziționeze la un nivel competitiv pe piața muncii și le oferă, în același timp, un instrument foarte util în viața de zi cu zi. În decursul celor opt ani de existență a programului am constatat că finanțarea oferită le poate deschide drumul unor tineri ambițioși, care nu dispun de resursele necesare calificării într-o meserie, către o carieră în diferite domenii. Obținerea unui permis de conducere le dă încredere acestor tineri că pot valorifica, la rândul lor, oportunitățile de pe piața muncii, care să le aducă satisfacție atât în viața profesională, cât și în cea personală”,
a declarat Alexandra Moldovanu, Corporate Communications Manager MOL România.

„În perioada înscrierilor, timp de două luni, organizatorii programului oferă toate informațiile necesare pentru întocmirea și depunerea proiectelor. Formularul simplu de înscriere și lista celor cinci documente obligatorii pot fi accesate foarte ușor pe website-ul Fundației Pentru Comunitate https://pentrucomunitate.ro/permis. Comunicăm atât cu persoanele interesate, cât și cu organizațiile care se ocupă cu tinerii din medii defavorizate. Finanțarea oferită reprezintă un sprijin real, cu atât mai mult cu cât în ultimii ani s-a accentuat lipsa șoferilor de autocamioane atât în țară, cât și pe plan mondial”,
a precizat András Imre, Director Executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Programul Permis pentru viitor a fost premiat de două ori pe plan național: la Gala Societății Civile 2018 și la Romanian CSR Awards 2017.

(sursă info și foto : comunicat de presă Permis pentru viitor)

Alte Articole

S-a dat startul înscrierilor/ reînscrierilor la cursurile Palatului Copiilor Tulcea

S-a dat startul înscrierilor/ reînscrierilor la cursurile Palatului Copiilor Tulcea

20 iunie 2024

Elevii din județul nostru care doresc să urmeze unul sau mai multe cursuri organizate de Palatul Copiilor Tulcea sau părinții / bunicii acestora, în cazul copiilor mai mici, trebuie să…

CISTESTE MAI MULT
Exercițiu de alarmare – evacuare derulat la Jurilovca

Exercițiu de alarmare – evacuare derulat la Jurilovca

19 iunie 2024

Aproximativ 180 de preșcolari și școlari, cât și personal didactic din cadrul Școlii Gimnaziale Jurilovca, au participat ieri, 18 iunie, la un exercițiu de alarmare – evacuare, potrivit informațiilor publicate…

CISTESTE MAI MULT