Stiri din tulcea

O nouă activitate la Clubul de vară DAPS Tulcea – au început înscrierile

24 iulie 2023
O nouă activitate la Clubul de vară DAPS Tulcea – au început înscrierile

O nouă activitate la Clubul de vară DAPS Tulcea – au început înscrierile

Miercuri, 26 iulie 2023, între orele 14.00 -16.00, la Casa Avramide, se va desfășura Modulul 4 din cadrul proiectului organizat de Direcția de Asistență și Protecție Socială (DAPS) Tulcea intitulat „Clubul de vară” iar însrierile pentru acest modul se fac azi și mâine, între orele 10-14 la telefon 0747 072 434.

Activitatea este intitulată „Vânătoarea de cuvinte magice” și în cadrul ei participanții vor fi însoțiți online de scriitorul Alec Blenche, autorul seriei „Erus în țara virtuților”.

La Clubul de Vară pot participa GRATUIT copii cu vârsta recomandată între 9-12 ani, dar nu este vorba de un criteriu eliminatoriu.

Potrivit DAPS Tulcea , următorul modul, nr. 5, numit ” Atelierul de rime”, va avea loc pe 3 august 2023 alături de un poet contemporan, pe 10 august 2023, la Modulul 6: „Creionăm personaje”, ajutați de o cunoscută actriță de la Teatrul Jean Bart Tulcea, copiii vor intra în pielea personajelor iar undeva în septembrie, va fi o întâlnire cu participanții Clubului de vară la o festivitate surpriză.

Asistență medicală gratuită pentru copiii din municipiu
Tot Direcția de Asistență și Protecție Socială Tulcea a publicat azi un material video privind accesul la asistență medicală GRATUITĂ, prin cabinetele medicale școlare și cabinetele școlare stomatologice, a copiilor înscriși în unitățile de învățământ din municipiul Tulcea

12.672 de preșcolari și elevi tulceni pot beneficia de asistență medicală gratuită în cele 27 cabinete medicale școlare (23 de medicină generală și 4 de stomatologie) ce funcționează în municipiul Tulcea.

6 medici și 29 de asistenți oferă servicii de medicină generală școlară:
– consultații medicale curative și profilactice;
– programe de educație sanitară pentru promarea unui stil de viață sănătos.

Serviciile medicale stomatologice sunt acordate de 4 medici și 4 asistenți.
Pe lângă tratamentele curative și preventive, medicii urmăresc formarea unor deprinderi sănătoase în rândul copiilor și dezvoltă programe pentru o igienă orală corespunzătoare.

(sursă info și foto : fb daps.tulcea)