O navă modernă pentru locuitorii suburbiei Tudor Vladimirescu – proiect prin FLAG DELTA

13 martie 2023 | Actualitate
O navă modernă pentru locuitorii suburbiei Tudor Vladimirescu – proiect prin FLAG DELTA

O navă modernă pentru locuitorii suburbiei Tudor Vladimirescu – proiect prin FLAG DELTA

Cererea de finanțare pe fonduri europene prin FLAG DELTA DUNĂRII -Asociația Grup Local pentru Pescarie Durabila în Delta Dunării pentru proiectul “Facilități de acces între zona pescărească din suburbia Tudor Vladimirescu și MunicipiulTulcea – Achiziție ambarcațiune” a fost selectată (pentru finanțare) și prin urmare va fi cumpărată o navă caracterizată prin confort, siguranță și un nivel redus de poluare, după cum a transmis, printr-un comunicat, asociația citată.

O astfel de ambarcațiune este necesară în contextul în care Tulcea se confruntă cu un nivel mai ridicat al traficului între comunitatea din suburbia Tudor Vladimirescu și municipiu.

Valoarea finanțării nerambursabile pentru acest proiect este de 1.476.258,73 lei iar infrastructura de transport persoane propusă a fi achiziționată va fi construită după o documentație de proiectare avizată de către Autoritatea Navală Română (ANR).

Conectarea suburbiei Tudor Vladimirescu de centrul urban municipiul Tulcea va facilita accesul la locuri de muncă în zona orașului, îmbunătățirea condițiilor de trai pentru locuitorii suburbiei care valorifică produsele agricole pe piața municipiului Tulcea, precum și accesul la serviciile de bază (cabinete medicale, învățământ, centre comerciale și alte servicii inexistente de cealaltă parte a Dunării) și participarea întregii comunități, în general, la viața orașului.

Municipiul Tulcea, prin societatea S.C. Transport Public S.A., desfășoară activitate de transport public naval pentru asigurarea transportului de persoane între Municipiul Tulcea și suburbia Tudor Vladimirescu, situată peste Brațul Tulcea al Dunării maritime.

Această activitate se desfășoară în baza autorizației eliberată de Autoritatea Navală Română, iar efectuarea transportului naval de către societatea Transport Public S.A. a fost aprobată prin Hotărârea Consiliului Local nr. 55/28.03.2022.
Din anul 2010, societateaTransport Public S.A. a procedat la punerea în funcțiune a unei nave operată cu personal navigant propriu.

Cu toate acestea, actuala navă de pasageri nu corespunde întru totul nevoilor comunității din suburbia Tudor Vladimirescu, fiind necesară o navă care să asigure confortul și siguranța pasagerilor, precum și reducerea emisiilor de carbon și a gazelor cu efect de seră.

(sursă info/ foto : comunicat de presă FLAG DELTA / fb transportpublictulcea )

Alte Articole

Sfârșit de an școlar si la …Penitenciarul Tulcea

Sfârșit de an școlar si la …Penitenciarul Tulcea

21 iunie 2024

Cursurile școlare, organizate în baza protocolului încheiat între Penitenciarul Tulcea, Inspectoratul Școlar Județean și Școala Gimnazială Specială nr 14 Tulcea s-au încheiat și prin urmare, Penitenciarul Tulcea a găzduit festivitatea…

CISTESTE MAI MULT
90 de hectare au ars într-un incendiu de vegetație, lângă Tulcea

90 de hectare au ars într-un incendiu de vegetație, lângă Tulcea

21 iunie 2024

  Pompierii tulceni au fost solicitați ieri , 20 iunie, să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în apropiere de municipiul Tulcea și după o intervenție ce a…

CISTESTE MAI MULT