Stiri din tulcea

O femeie din Tulcea a așteptat 15 ani acte pe casă de la Primărie!

21 iulie 2021
O femeie din Tulcea a așteptat 15 ani acte pe casă de la Primărie!

O femeie din Tulcea a așteptat 15 ani acte pe casă de la Primărie!

Nicolae Bibu, City Manager al Primăriei Tulcea, povestește pe pagina de socializare cum a descoperit cazul șocant al unei femei din municipiu, care a fost nevoită să aștepte 15 ani ca primăria să-i elibereze actele pe casă!

„Timp de 15 ani, doamna A.G. nu a putut obține acte pentru o căsuță cumpărată de la Primărie. A achitat plata imobilului înainte de termen, iar demersurile pentru eliberarea documentelor au început încă din anul 2006. Este farmacistă și crește singură un copil în acea căsuță.

Zeci de adrese către primar, viceprimari, director DIAP, Consiliul Local. A făcut tot ce i s-a cerut… Promisiuni scurte și seci, însoțite de rugămintea de a pleca liniștită acasă. Are bibliorafturi întregi de corespondență referitoare la imobil.

Săptămâni întregi pierdute pe holurile primăriei și ale instituțiilor din subordinea acesteia, timp în care doamna a așteptat cu orele pe la ușile birourilor, a fost plimbată de la un birou la altul, pentru ca, în final, chiar și prezența ei fizică să fie ignorată sau evitată.

Zilnic, pe biroul meu ajung nenumărate situații încâlcite de un management defectuos, însă la acest caz m-a frapat insolența reprezentanților instituției. Timp de 15 ani nu au mișcat un deget, au preferat să se ascundă și să-și paseze problema.

Între timp, situația s-a rezolvat. I-am chemat pe responsabili, în câțiva pași simpli am soluționat problema din punct de vedere birocratic, iar doamna Aurelia Grosu a intrat în posesia actelor.

De ce s-a ajuns la acest calvar, când totul se putea rezolva atât de simplu?

De ce un cetățean de bună credință trebuie să ajungă în situația de a se simți neputincios și epuizat psihic?

Nu putem spune că insolenții mai sus-amintiți nu erau preocupați de anumite aspecte edilitare – în acești 15 ani au aprobat PUZ-uri pe bandă rulantă, cele mai multe dintre acestea având drept conscință mutilarea iremediabilă a orașului.

Fiind atât de ocupați cu această activitate, au uitat să mai ceară inventarierea patrimoniului municipiului, cât despre eliberarea unor banale documente pentru simpli cetățeni, pare să fi fost sub demnitatea lor!”, relatează șocat pe pagina sa de socializare Nicolae Bibu, City Manager al Primăriei Tulcea.