Stiri din tulcea

O elevă din Babadag, printre căștigătorii ediției din acest an a Concursului Național de Poezie ,,Panait Cerna” Tulcea

20 noiembrie 2023
O elevă din Babadag, printre căștigătorii ediției din acest an a Concursului Național de Poezie ,,Panait Cerna” Tulcea

O elevă din Babadag, printre căștigătorii ediției din acest an a Concursului Național de Poezie ,,Panait Cerna” Tulcea

Cea de-a XLIX-a ediție a Concursului Național de Poezie ,,Panait Cerna” s-a derulat în perioada septembrie–noiembrie 2023 iar data de azi, 20 noiembrie, a fost desemnată prin regulament drept termenul la care se fac publice rezultatele jurizării, printre câștigătorii anunțați fiind și o elevă în clasa a XI-a în cadrul Liceului Teoretic ,,Grigore Moisil” Tulcea, Andreea Casian din Babadag, ce a obținut premiul ,,Aegyssus”, în valoare de 600 de lei, potrivit comunicatului de presă transmis redacției de Centrul Cultural „Jean Bart” Tulcea, în calitate de organizator.

Marea câștigătoare a concursului din acest an, ce a primit premiul ,,Panait Cerna” în valoare de 1200 de lei, este Marina-Andreea Dincea din Drobeta Turnu Severin (Mehedinți).
Marina-Andreea Dincea este absolventă a studiilor de masterat în cadrul Facultății de Filologie a Universității Craiova, specializarea Studii de limbă și literatură română și are în palmares și alte distincții importante obținute în urma participării la diferite concursuri de literatură din țară.

Juriul concursului a fost alcătuit din scriitorul Ovidiu Dunăreanu, redactor șef al Revistei Literare ,,Ex Ponto”, Constanța, membru al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Dobrogea în calitate de președinte, alături de care s-au aflat criticul literar și scriitoarea Diana Dobrița-Bîlea, de asemenea membră a Uniunii Scriitorilor din România, precum și poeta Elena Bălășanu, doctor în filologie.

La această ediție au participat 171 de creatori de poezie din majoritatea județelor țării, dar și de peste hotare ( Republica Moldova), în concurs fiind admiși participanții care au împlinit vârsta minimă de 16 ani și care nu au deja publicate volume proprii de versuri.

Ceilalți pasionați de poezie care si-au înscris lucrări în concursul din acest an și au fost premiați sunt :
– Miruna Romanciuc, din București, ce a obținut premiul ,,Ars Poetica”, în valoare de 800 de lei, este absolventă a Facultății de Medicină din cadrul Universității ,,Carol Davilla”, în prezent fiind medic rezident.
– Răzvan Fugaciu, din Mihalț, Alba, ce a primit premiul ,,Euterpe”, în valoare de 800 de lei, este absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității ,,1 Decembrie 1918”, Alba-Iulia.
– Vasi Prode, din Sibiu, în prezent student în cadrul Facultății de Filosofie și Istorie, Universitatea ,,Babe -Bolyai”, Cluj, a obținut unul din cele două Premii Speciale ale Juriului – ambele cu valoare egală, de 600 de lei.
– Amalia Hannaț Sonnhild Mayer, din Suceava, a primit cel de-al doilea Premiu Special al Juriului.
– Oana Valentina Lepădatu din Serdanu, Dâmbovița, elevă a Liceului Teoretic „Iancu C. Vissarion” a obținut Mențiune I, în valoare de 500 de lei, iar Andreea Duduman din Suceava, elevă a Colegiul Național ”Petru Rareș”, a primit Mențiune II, în valoare de 400 de lei.

Concursul Național de Poezie ,,Panait Cerna”, organizat de Centrul Cultural ,,Jean Bart” Tulcea, a fost inițiat de poetul tulcean Olimpiu Vladimirov (1942-2017).

(surse info, foto : comunicat de presă C. C. „Jean Bart” Tulcea, artl.ro)