Stiri din tulcea

Numeroase dosare penale întocmite de polițiștii de frontieră dobrogeni, în acest weekend

3 aprilie 2023
Numeroase dosare penale întocmite de polițiștii de frontieră dobrogeni, în acest weekend

Numeroase dosare penale întocmite de polițiștii de frontieră dobrogeni, în acest weekend

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfășurat, la finalul săptămânii trecute, mai multe acțiuni pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol, ocazie cu care au descoperit și ridicat mii de metri de plase mono-filament, 160 kg de pește și două ambarcațiuni cu motoarele aferente, conform unui comunicat de presă emis de Garda de Coastă.

3 acțiuni s-au desfășurat în zonele de competență a polițiștilor de frontieră tulceni.

În ziua de 31.03.2023, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța au observat două ambarcațiuni suspecte în care se aflau 4 persoane care pescuiau pe lacul Istria cu ajutorul unor plase. La observarea polițiștilor de frontieră cele patru persoane au sărit în apă, au abandonat ambarcațiunile și au trecut pe malul opus prin vegetația abundentă.
Au fost descoperite 60 kg de caras și plase mono-filament în lungime totală de 2600 metri, bunuri care au fost ridicate în vederea confiscării împreună cu cele două ambarcațiuni, trei rezervoare de combustibil și trei motoare. Cercetările sunt continuate în vederea identificării autorilor.

În prima zi a acestei luni, polițiștii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia au observat o ambarcațiune ucraineană în apropierea malului românesc.
La vederea navei Poliției de Frontieră, persoanele din ambarcațiune s-au deplasat pe malul ucrainean, iar polițiștii de frontieră au descoperit în apă 156 metri de plasă mono-filament ce au fost ridicaţi în vederea confiscării.

Şi în data de 02 aprilie 2023 polițiștii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia au observat o ambarcațiune ucraineană în apropierea malului românesc și din nou, la vederea navei Poliției de Frontieră, ambarcațiunea în cauză s-a deplasat pe malul ucrainean, iar polițiștii de frontieră au descoperit în apă 30 metri de plasă mono-filament ce au fost ridicaţi în vederea confiscării.

În aceeași zi, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Pardina, în zona localității Ceatalchioi, au efectuat controlul asupra unui autoturism de teren condus de către un cetățean român în vârstă de 51 de ani.
În interiorul mașinii a fost descoperită cantitatea de 75 kg pește, specia caras, pentru care nu existau documente de proveniență.
Întreaga cantitate de pește a fost ridicată și predată unei societăți comerciale de profil.

În toate aceste situații, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea parchetelor competente, desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni la regimul braconajului piscicol.

(sursă info și foto : comunicat de presă Garda de Coastă)