Stiri din tulcea

Nu ne putem hrăni fără albine!

20 iulie 2023
Nu ne putem hrăni fără albine!

Nu ne putem hrăni fără albine!

Organizația WWF România ne îndeamnă să ne alăturăm campaniei „To Bee Or Not To Bee” semnând o petiție pentru un plan urgent de măsuri prin care se pot proteja albinele, „aceste mici eroine ale naturii ce joacă un rol esențial în producerea alimentelor, prin polenizarea a aproximativ 75% din culturile alimentare globale”.

Dacă nu te-ai gândit până acum cât de dependente sunt alimentele pe care le consumăm de insectele polenizatoare, WWF România a făcut o listă cu câteva dintre cele ce au o dependență medie sau chiar ridicată.

WWF Ro campanie ALBINE date iul 23

Fără insectele polenizatoare, randamentul culturilor de fructe, nuci, oleaginoase și altele ar putea scădea de la 10 până la 90% și există și alimente pentru care polenizarea este esențială (unde randamentul ar scădea peste 90%), precum: nucile braziliene, kiwi-ul, dovlecii, vanilia.

Printre fructele pentru care polenizarea este esențială se află pepenii.
Fără insectele polenizatoare, randamentul recoltelor de pepene s-ar putea reduce substanțial, cu peste 90%!
Cu veri din ce în ce mai calde, ultimul lucru pe care l-am dori e să pierdem un fruct important din alimentația și hidratarea noastră,
atrage atenția organizaţia pentru protecţia mediului înconjurător.

În concluzie, dacă vrei în continuare să te bucuri de beneficiile polenizatorilor, semnează petiția (https://wwf.ro/campanii/tobee) și cere guvernului să ia măsuri pentru protejarea acestora.
Petiția e adresată Ministerului Mediului și Ministerului Agriculturii.

Proiectul BeeActive e derulat de WWF România alături de Institutul Norvegian pentru Cercetarea Naturii (NINA) cu sprijinul financiar al Active Citizens Fund – Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

(surse info, foto: wwf.ro, fb WWFRomania)