Stiri din tulcea

Nu au fost evenimente negative semnificative, în județul nostru, la cumpăna dintre ani

3 ianuarie 2023
Nu au fost evenimente negative semnificative, în județul nostru, la cumpăna dintre ani

Nu au fost evenimente negative semnificative, în județul nostru, la cumpăna dintre ani

Începutul de an a fost unul liniștit la nivelul județului Tulcea, nefiind marcat de evenimente negative semnificative, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea.

Mai exact, în perioada 31 decembrie 2022 – 02 ianuarie 2023 pompierii tulceni au executat 26 de misiuni, dintre care : aproape jumătate au fost pentru acordarea primului ajutor, 2 privind accidente rutiere, dar fără victime și au fost și 3 solicitări in cazul unor incendii, dar fără intervenție, focul fiind stins de către proprietari.

Misiunea de informare și prevenire a salvatorilor a dat roade, iar finalul de an nu a fost unul umbrit de incendii ori de alte evenimente riscante pentru viața cetățenilor,
scrie în buletinul de presă emis azi de ISU Delta Tulcea:

Acordarea primului ajutor:

Echipajele SMURD au intervenit în 12 situații pentru acordarea primului ajutor și transportarea la unitățile sanitare a persoanelor cu afecțiuni medicale.

 Accidente rutiere:

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta“ al județului Tulcea au fost solicitați să intervină în cazul a 2 accidente rutiere ce au avut loc pe raza județului Tulcea. Din fericire pompierii militari au intervenit doar pentru a asigura măsuri PSI, nefiind înregistrate victime.

 Incendii:

Salvatorii tulceni au fost solicitați prin apel la numărul unic de urgență 112 pentru a interveni la 3 incendii pe raza județului Tulcea. Din fericire, deplasările au fost fără intervenție. În toate cazurile incendiile au fost stinse rapid de către proprietari, acestea nefiind de amploare și au fost observate la timp. De asemenea, pompierii au intervenit în municipiul Tulcea pentru a asigura măsuri PSI la o locuință unde au fost semnalate scăpări de gaze.

 Alte misiuni:

Pompierii militari au fost solicitați să intervină și în alte 8 situații, precum deblocări de ușă, transport persoane supraponderale etc.

Peste 140 de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea au fost la datorie pe durata minivacanței ocazionate de intrarea în Noul An cu peste 20 de mijloace tehnice auto și navale.

(sursă info / foto : buletin de presă ISU Delta Tulcea, fb isutulcea )