Noua Centură a Municipiului Tulcea – în 2025 vor începe lucrările

11 decembrie 2023 | Actualitate
Noua Centură a Municipiului Tulcea – în 2025 vor începe lucrările

Noua Centură a Municipiului Tulcea – în 2025 vor începe lucrările

În contextul avizării traseului Drumului Expres Brăila Tulcea, primarul municipiului Tulcea, Ștefan Ilie, a anunțat că în anul 2025 vor începe lucrările la Noua Centură a Municipiului Tulcea, în condițiile în care, la finalul anului 2024, va avea loc licitația pentru atribuirea contractului de execuție lucrări.

Prim Tl harta Dr expres Braila Tulcea si noua centura Tl 9 dec 23

Alte termene valabile pentru anul viitor sunt :

– aprilie 2024 – studiul de fezabilitate va fi supus aprobării CNAIR.
– august 2024 – finalizarea integrală a serviciilor de proiectare, inclusiv documentația de atribuire a contractului de execuție a lucrărilor și trimiterea spre avizare către CNAIR.

Cu această ocazie, edilul orașului a apreciat implicarea concretă și continuă a secretarului de Stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scriosteanu, a deputatului George Șișcu, precum și a viceprimarului municipiului Tulcea, George Şinghi, în susținerea și promovarea celui mai important proiect de infrastructură al municipiului Tulcea.

Prim Tl intalnire traseu avizat noua centura 9 dec 23

Noua Centură a Municipiului Tulcea va fi  în zona de sud a orașului, cu o lungime de 9 km și este încadrată în clasa tehnică II, adică va avea 4 benzi de circulație și câte un spațiu de servicii pe fiecare sens.

Prim Tl d Noua Centura Tl pe 9 dec 23

Mai exact, drumul va porni din DN22, intrarea dinspre Mineri, str. Isaccei, prin sens giratoriu, la 1,1 km se intersectează, prin nod rutier, cu drumul expres Brăila -Tulcea – Constanța, apoi supratraversează calea ferata CF804 la km 2,97 și DN22, ieșirea spre Constanța din Strada Babadag, la km 3,77 iar prin nod rutier se asigură conexiunea cu drumul național și municipiu. La km 7,08 supratraversează DJ222 și prin nod rutier se conectează spre Agighiol, cu Strada Viticulturii pentru ca la sfârșit de proiect să se racordeze la km 9 în DJ222C, prin sens giratoriu, pentru conexiunea cu Murighiol cu Strada Elizeului.

Stadiul actual :

Până acum au fost realizate un număr de 64 de foraje, cu diametre între 300-600 mm și adâncimi de 25-30 metri, într-un total forat de 1.720 m.
Forajele au fost executate pe 27 de terenuri aflate în extravilan, care au fost aduse la starea inițială după terminarea lucrărilor.
Noua centură va afecta 300 de terenuri pe o suprafață totală de 20 ha.
Terenurile sunt agricole sau neproductive, în extravilanul municipiului și nu prezintă construcții.
Drumul de legătură se încadreaza în limitele teritoriului administrativ al Municipiului Tulcea.

(surse info, foto : fb stefan.ilie.tulcea, fb primariatulcea)

Alte Articole

Rezerve de apă oferite șoferilor de camioane din zona PTF Isaccea

Rezerve de apă oferite șoferilor de camioane din zona PTF Isaccea

12 iulie 2024

În condițiile în care, pentru zona continentașă a Dobrogei Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un Cod Portocaliu cu val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic accentuat, voluntarii…

CISTESTE MAI MULT
Urmează alte zile de caniculă – fii pregătit !

Urmează alte zile de caniculă – fii pregătit !

12 iulie 2024

În contextul în care canicula nu ne va părăsi așa de repede iar prognozele anunță chiar noi creșteri ale temperaturilor maxime, este important să fim pregătiți și cum chiar pentru…

CISTESTE MAI MULT