Nopți albe pentru Detașamentul de Pompieri Tulcea

16 octombrie 2023 | Actualitate
Nopți albe pentru Detașamentul de Pompieri Tulcea

Nopți albe pentru Detașamentul de Pompieri Tulcea

 

Salvatorii din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea au intervenit, în acest weekend, pentru localizarea și lichidarea a 2 incendii ce se manifestau generalizat și care au fost anunțate în plină noapte, prin apel la numărul unic de urgență 112, potrivit informațiilor transmise de ISU Delta Tulcea.

În cursul nopții 14/15 octombrie, în jurul orei 04:30, a fost solicitat ajutorul pompierilor militari pentru gestionarea unei situații de urgență produsă de un incendiu izbucnit la o casă nelocuită, pe o stradă din municipiul Tulcea.

Către locul intervenției s-au deplasat două echipaje de pompieri, cu două autospeciale de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea și un echipaj SMURD.
La sosirea acestora, incendiul se manifesta generalizat, cu flacără deschisă la întreaga locuință.
Forțele de intervenție au procedat la localizarea și la lichidarea incendiului în timp operativ, limitând pericolul de propagare și la gospodăriile învecinate.

Cauza probabilă de producere a fost stabilită ca fiind foc deschis în spații închise.

Cel de-al 2-lea incendiu s-a produs în noaptea 13/14 octombrie, solicitarea fiind primită în jurul orei 03:00, dar de această dată, a fost afectată o casă de locuit din localitatea tulceană Topolog.

Către locul intervenției s-au deplasat două echipaje de pompieri, cu două autospeciale de stingere din cadrul Stației de Pompieri Babadag, Detașamentului de Pompieri Tulcea și un echipaj SAJ.

La sosirea acestora, incendiul se manifesta generalizat, la bucătăria locuinței și la acoperișul acesteia, în încăpere fiind și două butelii.

ISU Tl butelii scoase de pompierii tulceni oct 23

Forțele de intervenție au îndepărtat cele două butelii din interior și au procedat la localizarea și la lichidarea incendiului în timp operativ, limitând pericolul de propagare la întreaga casă de locuit.

Cauza probabilă de producere a fost stabilită ca fiind un aparat electric de gătit lăsat sub tensiune.

(surse info, foto : buletine informative ISU Tulcea)

Alte Articole

Sfârșit de an școlar si la …Penitenciarul Tulcea

Sfârșit de an școlar si la …Penitenciarul Tulcea

21 iunie 2024

Cursurile școlare, organizate în baza protocolului încheiat între Penitenciarul Tulcea, Inspectoratul Școlar Județean și Școala Gimnazială Specială nr 14 Tulcea s-au încheiat și prin urmare, Penitenciarul Tulcea a găzduit festivitatea…

CISTESTE MAI MULT
90 de hectare au ars într-un incendiu de vegetație, lângă Tulcea

90 de hectare au ars într-un incendiu de vegetație, lângă Tulcea

21 iunie 2024

  Pompierii tulceni au fost solicitați ieri , 20 iunie, să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în apropiere de municipiul Tulcea și după o intervenție ce a…

CISTESTE MAI MULT