Stiri din tulcea

Noi străzi cu sensuri unice și giratorii în municipiu

30 august 2021
Noi străzi cu sensuri unice și giratorii în municipiu

Noi străzi cu sensuri unice și giratorii în municipiu

Mai multe străzi din municipiul Tulcea vor fi transformat în drumuri cu sens unic, anunță primarul Ștefan Ilie. De asemenea, se vor înființa noi sensuri giratorii.

Primarul motivează necesitatea instituirii acestor noi sensuri unice și giratorii pentru fluidizarea traficului și creșterea numărului locurilor de parcări din municipiu.

Vom reveni cu informații detaliate despre propunerile înființării unor sensuri giratorii provizorii, Egreta și Sindicate, până la începerea lucrărilor de execuție pentru modernizarea transportării apelor pluviale și canalizare, precum și pentru fluidizarea traficului și creșterea numărului locurilor de parcări, când mai multe străzi vor fi transformate în sensuri unice.

precizează Ștefan Ilie pe pagina sa de socializare, în care postează și câteva imagini cu planuri topografice.

sensuri unice tulcea 7 sensuri unice tulcea 6

sensuri unice tulcea 5

sensuri unice tulcea 4

sensuri unice tulcea 3

sensuri unice tulcea 2 sensuri unice tulcea 1

Pentru început 9 străzi din municipiu vor fi transformate în drumuri cu sens unic.
Străzile din municipiu care au fost solicitate de Primărie să devină cu sens unic sunt Traian, Trandafirilor, Lupeni, Eroilor, Libertăţii, Nicopol, Bucovinei, măsura fiind necesară pentru fluidizarea traficului şi crearea de noi locuri de parcare. De asemenea, strada Meduzei cu Aleea Cristina din cartierul E3 vor deveni cu sens unic… Aşteptăm să vedem ce vor face cei de la Consiliul Judeţean pe strada Viticulturii, care este în administrarea acestora, fiind prinsă într-un proiect de infrastructură. Pe strada Viticulturii, de la intersecţie cu strada Comerţului către Penny este o singură bandă de urcare-coborâre.
a declarat şeful Biroului Rutier, comisar de poliţie Marian Ilie.
Planurile cu străzile unice și sensurile giratorii au fost deja înainte de Primăria Tulcea către Biroul Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Tulcea, pentru a se emite avizele necesare.
(sursă: Facebook Ștefan Ilie, ziarul Delta)