Noi evenimente, găzduite de Casa Avramide

17 mai 2024 | Cultura
Noi evenimente, găzduite de Casa Avramide

Noi evenimente, găzduite de Casa Avramide

Printre noile evenimente culturale găzduite de Casa Avramide din municipiu se numără lansări de carte și CD și o seară de film.

Azi, 17 mai 2024, de la ora 16.00, la Casa Avramide Tulcea, este programat un eveniment ce cuprinde lansarea cărții GEORGE GEORGESCU, de Tutu George Georgescu, și a dublului CD „GEORGE GEORGESCU LA PRAGA”, înregistrări cu Filarmonica Cehă, după cum scrie pe pagina dedicată evenimentului.

Ev Arta Avramide lansare carte G Georgescu mai 24

Vor vorbi Ioana Rațiu-Răileanu, fiica Maestrului, Petre Răileanu, critic literar și eseist român, și Monica Buhai, inspector şcolar, doctor în muzicologie.
Evenimentul se derulează sub auspiciile Concursului Internațional de Interpretare Muzicală „George Georgescu”, ediția a XXX-a 2024, ediţie omagială cu ocazia împlinirii a 60 de ani de moartea marelui nostru dirijor, academician, director al Orchestrei Filarmonice din București, George Georgescu.

Peste o săptămână, în data de 24 mai, începând cu ora 15:00, Casa Avramide va găzdui o nouă lansare de carte.

Ev Arta Avramide lansare carte Alina Dobre mai 24

Scriitoarea Alina Dobre va prezente volumul ”Cafea și orhidee”, o „carte despre inepțiile comunismului, despre discriminările inerente din Occident, despre lupta pentru supraviețuire, despre drepturi și libertăți, despre lumea strâmbă în care trăim. ”

Alina Dobre s-a născut la Tulcea în 1975, a absolvit în 1999 Facultatea de Drept a Universității Alexandru I. Cuza din Iași, iar în anul 2000 a emigrat în Germania. În anul 2009 a obținut titlul de master LLM.Eur la Maximilian Universität din München, cu o teză în dreptul IT. Din anul 2016 locuiește la Nürnberg.

În ceea ce privește seara de film, aceasta va fi duminică, 26 mai 2024, la ora 18:00, când va începe cea de-a treia proiecție de film de la demisolul Casei Avramide, în organizarea Tulcea Film Society.

Ev Arta Avramide a3a proiectie Tl Film Society mai 24

Este vorba de un film american din 1962, „Omul care l-a ucis pe Liberty Valance”, recomandat și prezentat de Victor Morozov

Omul care l-a ucis pe Liberty Valance (SUA, 1962),
durata: 123 de minute, alb-negru
Regia: John Ford
Imaginea: William H. Clothier
Cu: James Stewart, John Wayne, Vera Miles
Synopsis: Reîntors în Shinbone, un mic oraș din Vestul Sălbatic, Ransom Stoddard spune adevărul despre povestea uciderii lui Liberty Valance.

Filmul este subtitrat în limba română iar intrarea este liberă.
Inițiativa Tulcea Film Society se adresează tinerilor pasionați de cinematografie și încearcă să contribuie la dezvoltarea lor personală și culturală.

(surse info, foto : fb George Georgescu de Tutu George Georgescu, fb EvenimenteArtaAvramide)

Alte Articole

Mâine încep proiecțiile în curtea Farului Vechi din Sulina

Mâine încep proiecțiile în curtea Farului Vechi din Sulina

18 iunie 2024

Serile de film organizate de Tulcea Film Society au avut loc, până acum, la Casa Avramide din municipiu, dar începând de mâine, 19 iunie, și până duminică, 23 iunie 2024,…

CISTESTE MAI MULT
Expoziție inedită, a unei familii de artiști tulceni, la Muzeul de Artă din municipiu

Expoziție inedită, a unei familii de artiști tulceni, la Muzeul de Artă din municipiu

11 iunie 2024

Muzeul de Artă Tulcea din cadrul Institutului de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea ne invită la deschiderea expoziției „3 dialoguri cu natura”, ce va avea loc în această vineri, 14…

CISTESTE MAI MULT