Stiri din tulcea

Noapte albă în vama Isaccea! Au mai sosit sute de refugiați!

28 februarie 2022
Noapte albă în vama Isaccea! Au mai sosit sute de refugiați!

Noapte albă în vama Isaccea! Au mai sosit sute de refugiați!

Aseară, în jurul orei 21.30, în punctul de trecere a frontierei de la Isaccea a mai sosit un Bac cu refugiați ucraineni. Acesta a transportat 480 de oameni și 30 de mașini:

https://www.facebook.com/George.Siscu.Deputat/videos/301888901929270

Cantitățile de alimente aduse de români la punctul de trecere al Vămii Isaccea sunt foarte mari. Donațiile sunt extraordinar de multe, și din acest motiv, pentru a fi cât mai bine folosite și a ajunge la cei care au nevoie de ele acum, autoritățile au luat decizia de a le organiza în pachete care să fie trimise cu Bacul în cealaltă parte a punctului de frontieră, la trecerea dinspre Ucraina în România.
Acolo refugiații ucraineni așteaptă multe ore, pentru că formalitățile sunt foarte stricte și durează mult până oamenii se îmbarcă pe Bac pentru a veni în România. Sunt oameni care stau acolo de 24 sau 48 de ore și suferă de pe urma lipsei alimentelor. După ce vor fi sortate și organizate, alimentele vor fi încărcate în Bacul care se întoarce spre partea ucraineană gol, la Orlovka.
Vreau să vă spun că am constatat o implicare și organizare extraordinară alături de societatea civilă a celor care se ocupă de organizarea Punctului de Trecere a Frontierei de la Isaccea, a autorităților locale de la Isaccea, conduse de primarul Anastase Moraru, un om care a dormit doar câteva ore în ultimele zile și care este permanent în teren.

a transmis deputatul PNL de Tulcea, George Șișcu.

În această dimineață ISU DELTA Tulcea a pregătit un transport cu 45 de cetățeni marocani cu ajutorul Societății Publice de Transport Tulcea. Aceștia urmează să ajungă la București.

În condițiile climatice actuale, Inspectoratul pentru Situații de Urgență a suplimentat încă de noaptea trecută sursele de încălzire în corturi pentru a diminua pe cât posibil disconfortul termic din cauza răcirii vremii. Acest lucru se face cu ajutorul unor calorifere electrice ori aeroterme, fiind donate atât de persoane fizice cât și de societăți comerciale!

Foto: observatornews.ro