Stiri din tulcea

Nicolae Ciucă, ministrul interimar al Apărării, desemnat oficial pentru funcţia de premier!

21 octombrie 2021
Nicolae Ciucă, ministrul interimar al Apărării, desemnat oficial pentru funcţia de premier!

Nicolae Ciucă, ministrul interimar al Apărării, desemnat oficial pentru funcţia de premier!

Imediat după runda de consultări cu partidele, președintele Klaus Iohannis a ieșit alături de ministrul interimar al Apărării și a anunțat că îl desemnează pe acesta oficial prim-ministru, relatează Biziday.ro!
Klaus Iohannis a acceptat practic propunerea de premier făcută de PNL în această dimineață şi l-a desemnat pe generalul în rezervă Nicolae Ciucă (PNL) pentru poziția de candidat la funcția de prim-ministru.
Nicolae Ciucă trebuie să se prezinte în termen de maximum 10 zile în Parlament cu o propunere de guvern.

Principalele declarații ale președintelui Iohannis: 

Tocmai am încheiat consultările cu formațiunile parlamentare. Discuțiile de astăzi au fost considerabil mai bune, după părerea mea, decât ultimele discuții. Am reiterat la fiecare întâlnire că acum este nevoie de o soluție reală. Criza politică trebuie să se încheie, fiind nevoie de un guvern care se apucă să rezolve problemele ce-i vizează pe români.

Această criză a durat deja prea mult, este inadmisibil să continuăm în acest stil. Avem criza pandemică, o situație dramatică în spitale, iarna e la ușă, prețurile la energie cresc. Este nevoie de un guvern cu puteri depline pentru a pune în practică soluțiile pe care le-am gândit.

În acest sens, am fost foarte mulțumit și bucuros că PNL a venit cu o nouă abordare. S-a votat în unanimitate un candidat ce mi-a fost propus în persoana domnului Nicolae Ciucă.

Analizând întreaga situație, discuțiile și trăgând concluziile ce se impun, am decis să-l desemnez drept candidat pentru funcția de prim-ministru pe domnul Nicolae Ciucă.

Premierul desemnat:

Am înțeles încredințarea acestui mandat ca pe un gest de responsabilitate pe care trebuie să-l avem în aceste momente dificile, încât cetățenii să poată beneficia de tot ceea ce poate un guvern să ofere prin deciziile și acțiunile pe care le întreprinde. Astfel, vom negocia cu toate forțele responsabile, pentru a reuși să alcătuim guvernul. Negociem pentru ca guvernul să fie aprobat în Parlament”.

Generalul Nicolae Ciucă a mai ocupat funcția de premier, dar interimar, între 7 decembrie 2020 – 23 decembrie 2020, după demisia lui Ludovic Orban. Actualul ministru al Apărării, Nicolae Ciucă, s-a înscris în PNL în luna octombrie 2020 și a câștigat un loc la Senat, la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020.

Fost șef al Statului Major, Nicolae Ciucă, a cerut trecerea în rezervă la sfârșitul lunii octombrie 2019, înainte de a prelua funcția de ministru al Apărării pe care o deține din 4 noiembrie 2019.

Nicolae Ciucă este un alt apropiat al președintelui Klaus Iohannis, mai scrie Biziday.ro.