Stiri din tulcea

Niciun profesor de 10 în Tulcea la Definitivat!

22 iulie 2021
Niciun profesor de 10 în Tulcea la Definitivat!

Niciun profesor de 10 în Tulcea la Definitivat!

Ministerul Educaţiei a publicat ieri, pe site-ul dedicat, primele rezultate la examenul național de Definitivat din acest an. Proba scrisă a avut loc miercuri 14 iulie.

În județul Tulcea examenul de Definitivat a fost susținut de 54 de profesori candidați. Dintre aceștia doar 39 de dascăli tulceni au promovat. Și așa, rezultatele sunt spectaculoase! Procentul de promovare din acest an este de 72,22%, în creștere cu 23,44%, comparativ cu anul trecut când a fost de doar 48,78%.

Însă judeţul Tulcea nu are niciun candidat la Definitivat cu media 10,00! Cea mai mare notă este 9,95 şi a fost obţinută de Mariana Toader, profesoară de Limba română la Şcoala Gimnazială Hamcearca.

La polul opus, cea mai mică notă din județ la proba scrisă a Definitivatului a fost obținută tot de o profesoară de limba română! Aceasta a luat doar 2,9 la proba scrisă! În final, candidatei i-a ieșit media 4,8, sub cea de promovare. Aceasta este profesoară de Limba și Literatură Română la Şcoala Gimnazială Ostrov.

Pentru a fi declarat promovat la Definitvat, un candidat trebuie să obțină cel puțin media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de Definitivat. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale!

De asemenea, în județul Tulcea 6 profesori candidați au obținut la Definivat note între 9,50 și 9.99, iar 15 candidați au avut note între 5 și 7,99.

Candidații nemulțumiți de rezultate, mai pot depune contestații doar azi 21 iulie, la centrul unde au dat examenul! Rezultatele finale vor fi publicate pe 28 iulie, atât în centrele de examen, cât și pe definitivat.edu.ro.

„Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, un cadru didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare.”, precizează Ministerul Educației.

(foto arhivă)