Stiri din tulcea

Nereguli privind deţinerea câinilor periculoși : 7 amenzi aplicate în Nalbant

19 ianuarie 2024
Nereguli privind deţinerea câinilor periculoși : 7 amenzi aplicate în Nalbant

Nereguli privind deţinerea câinilor periculoși : 7 amenzi aplicate în Nalbant

Polițiştii Biroului pentru Protecția Animalelor împreună cu polițiştii din cadrul Postului de Poliție Nalbant au desfăşurat ieri, 18 ianuarie 2024, activități specifice în materie de protecție a animalelor, pentru verificarea modului de deținere al câinilor periculoşi sau agresivi deținuți de către persoane fizice cu respectarea prevederilor legislației în vigoare pe raza localității Nalbant și în urma acțiunii au fost legitimate 10 persoane și au fost aplicate 7 amenzi, în valoare totală de 2.000 de lei, după cum ne-a transmis Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Tulcea.

Potrivit legii, nerespectarea prevererilor Ordonanței de Urgență nr.55/ 2002 poate atrage aplicarea unei sancţiuni contravenţionale cu amendă de la 500 la 3000 de lei.

Pol Ro foto caini periculosi

Pentru cei interesați, este bine de știut și faptul că legislația stabilește câteva condiţii necesare deţinerii câinilor periculoși de proprietari sau deţinători temporari şi anume:

– puteți fi proprietari sau deţinători de astfel de câini doar dacă aveți cel puțin 18 ani și nu ați fost condamnaţi pentru săvârşirea unei infracţiuni contra persoanei.

– trebuie să cunoașteți modalități de control ale propriului câine, atunci când acesta reacționează pe baza instinctelor predominante iar când ieșiți pe stradă cu un câine încadrat în aceste categorii, este obligatoriu să poarte botniţă şi să îl ţineți în zgardă şi lesă sau ham.

– trebuie să înregistrați câinii la Asociaţia Chinologică Română şi să depuneți la sediul poliţiei, în a cărei rază este situat imobilul în care este deţinut câinele, o adeverinţă în fotocopie, eliberată de respectiva asociație.

– nu puteți merge cu astfel de câini în localuri publice, în mijloacele de transport în comun, precum şi în alte locuri publice, cu excepţia drumurilor publice şi a căilor de acces către acestea.

(surse info, foto : buletin informativ IPJ Tulcea, fb politiaromana.ro)