Muzeul Ivan Patzaichin de la Mila 23 și-a deschis porțile

24 mai 2024 | Turism
Muzeul Ivan Patzaichin de la Mila 23 și-a deschis porțile

Muzeul Ivan Patzaichin de la Mila 23 și-a deschis porțile

 

Muzeul Ivan Patzaichin – Centru de Inovare Comunitară, aflat la Mila 23, locul de naștere al marelui nostru campion la canoe (perioada 1967 – 1984), este deschis pentru public, în această dimineață având loc evenimentul „Open doors” (Porți deschise) pentru toți cei interesați.

Asoc IP Mila 23 Muzeul IP ianugurare afis 23 mai 24

Inaugurarea Muzeului, o instituție ce are ambiția de a deveni un model de implicare socială pentru localități în stabilirea unor strategii de dezvoltare durabilă care pun în prim plan patrimoniul cultural și natural, în consultare cu membrii comunității, a avut loc ieri, 23 mai 2024, în prezența unui public numeros și sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, după cum ne-a transmis, printr-un comunicat, Asociația „Ivan Patzaichin – Mila 23” – Rowmania.

Asoc IP Mila 23 Muzeul IP ianugurare 23 mai 24

Ideea de centru de inovare comunitară a fost gândită inițial și rafinată cu însuși Ivan Patzaichin, conform dorinței acestuia de a întoarce satului natal cât mai mult din ceea ce el spunea că a primit, în primii ani de viață, de la comunitatea în care a crescut: respect pentru muncă, integritate, dorința de a fi cel mai bun și răspunderea pentru acțiunile proprii.

La inaugurare au luat parte peste 250 de participanți.

Evenimentul a fost găzduit de Georgiana Patzaichin, soția lui Ivan, alături de Ivona Potzaichin-Rusu și Teodor Frolu, președintele și vicepreședintele Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23, inițiatorii proiectului Muzeului.

Asoc IP Mila 23 Muzeu IP inaugurare Ivona P 23 mai 24

Muzeul Ivan Patzaichin – Centru de Inovare Comunitară va putea fi vizitat de miercuri până duminică, între orele 11,00 şi 18,00, accesul fiind gratuit. Spaţiul limitat impune însă o programare online, din aplicaţia Delta lui Ivan.

Evenimentele dedicate inaugurării muzeului vor continua și mâine, 25 mai 2024 :
10:00-12:00
• Tururi ghidate în Muzeul Ivan Patzaichin, cu Teodor Frolu
• Sosirea caravanei ce parcurge traseul de vizitare pe apă Delta lui Ivan
12:00
• Plimbări cu SUP-urile și workshop de vâslit, cu SupAcademy Romania
14:00
• Concert URMA

(surse info, foto : comunicat Asociația „Ivan Patzaichin – Mila 23” – Rowmania, fb RowmaniaPatzaichin)

Alte Articole

Mirifica Delta Dunarii

Mirifica Delta Dunarii

30 mai 2024

Cu siguranta Delta Dunarii este un loc la care te-ai gandit sa ajungi cel putin o data in viata si sa te bucuri de liniste si relaxare in locuri unice…

CISTESTE MAI MULT
AZI vorbim despre cum SĂ OPRIM PIERDEREA BIODIVERSITĂȚII pentru o lume ÎN ARMONIE CU NATURA

AZI vorbim despre cum SĂ OPRIM PIERDEREA BIODIVERSITĂȚII pentru o lume ÎN ARMONIE CU NATURA

22 mai 2024

Ziua Internațională a Biodiversității (IDB) este sărbătorită în fiecare an la 22 mai, iar tema din acest an este : „Fii parte din Plan”, un apel la acțiune pentru a…

CISTESTE MAI MULT