Stiri din tulcea

Municipiul Tulcea va fi monitorizat video și audio cu 30 de camere

27 martie 2023
Municipiul Tulcea va fi monitorizat video și audio cu 30 de camere

Municipiul Tulcea va fi monitorizat video și audio cu 30 de camere

Cu scopul de a preveni și diminua infracționalitatea din municipiul Tulcea, Primăria Tulcea, prin intermediul Direcției de Poliție Locală a Municipiului Tulcea, desfășoară un program de montare a 30 de camere video, dintre care 15, ce au fost cumpărate în toamna anului trecut, și-au dovedit deja eficiența, după cum ne-a transmis Primăria Tulcea.

Primaria Tl camere video total 30 2022 2023

Primele 15 camere video au fost achiziționate în cadrul unui proiect pilot și și-au dovedit utilitatea, deoarece persoanele atenționate pe baza probelor înregistrate nu au mai prezentat comportamente antisociale.

Pentru început, camerele au fost montate în zone unde au fost reclamate frecvent infracțiuni sau vandalizări ale spațiilor de joacă.
Avantajul acestor camere video este că nu necesită conectare prin cablu, prin urmare ele pot fi mutate cu ușurință în orice zonă a municipiului.

Camerele utilizate funcționează independent, fiind dotate cu cartele de memorie și alimentate prin panou solar, sunt prevăzute cu senzori cu alarmă pentru detectarea mișcării, înregistrează și sunet, iar prin intermediul difuzorului de tip portavoce, conectat la dispecerat, agenții de poliție pot comunica direct cu persoanele aflate în raza de acțiune a camerelor video.

Celelalte 15 camere video sunt în curs de achiziție.

(sursă info și foto : comunicat de presă)