Stiri din tulcea

Municipiul Tulcea va avea patru toalete publice inteligente

23 noiembrie 2021
Municipiul Tulcea va avea patru toalete publice inteligente

Municipiul Tulcea va avea patru toalete publice inteligente

Pentru prima dată, în municipiul Tulcea vor exista toalete publice curate, igienice, ecologice dar și inteligente! Primăria Tulcea va închiria patru toalete publice automate publice, care vor fi montate în patru zone intens circulate și tranzitate din municipiu:
– Lac Ciuperca, lângă autogară
– Orășelul Copiilor
– Parcul Personalităților
– Monument
Până acum, Primăria s-a ocupat de construirea si montarea plăcilor de beton, pe care vor fi montate toaletele, apoi acestea vor fi racordate la curent, apă și canalizare. Vorbim de toalete publice moderne, complet automatizate și dotate inclusiv pentru a fi folosite și de persoanele cu dizabilități.
 toaleta publica oraselul copiilor tulcea 2toaleta publica oraselul copiilor tulcea
Sunt patru toalete publice automatizate, nu clasice! Sunt racordate pe lângă curent, la instalații de apă și canalizare. Practic cel care o va folosi, va introduce o monedă de 50 de bani și va avea toate facilitățile, inclusiv dezinfectant. În momentul în care iese, toaleta se spală automat și se auto-dezinfectează.
Le-am văzut în Ardeal! Mentenanța pentru întreținerea lor va fi asigurată de firma care le aduce.
Vor avea montate și camere video pentru a fi supravegheate, să nu fie vandalizate!
Este un prim pas spre modernizare! Sunt toalete moderne, eliminându-le pe cele clasice, care erau un focar de infecție! Vor fi momentan patru, dar la anul vreau să mai aducem încă cel puțin patru!
Dacă ne permite timpul, le vom monta pe acestea patru până la sfârșitul anului, dacă nu în primăvară sigur!
a declarat primarul Ștefan Ilie pentru Radio Delta.
Așadar, toaletele vor fi racordate la utilități și vor fi prevăzute cu sistem de spălare automatizat, care asigură auto-curățarea după fiecare utilizare, nefiind necesară prezența de personal auxiliar. Garanția este 2 ani de la data punerii în funcțiune, perioadă în care furnizorul asigură funcționarea, întreținerea, igienizarea și consumabilele. De asemenea, toaletele vor dispune de sistem automat de taxare cu monede de 50 bani, cât reprezintă tariful pentru o utilizare (0,5 lei).
Le vom închiria pentru că este prețul mai bun! Am încheiat un contract pentru patru ani de zile, timp în care vom plăti 876.000 de lei. În acest preț se include mentenanța, reparații, costuri utilități, consumabile, hârtie igienică, substanțele care dezinfectează.
Pentru că această toaletă inteligentă, după fiecare utilizare se închide ermetic și se auto-dezinfectează în totalitate. Este ca o mașinărie de spălat. Își curăță inclusiv oglinda. După acest proces de 5 minute e iar utilizabilă.
150 lei pe zi consumă o astfel de toaletă. Dar noi am calculat că vom încasa cel puțin 300 de lei pe zi din folosirea lor. Deci practic este își plătesc singure chiria și celelalte cheltuieli în acești patru ani. Era mai dificil să le cumpărăm, pentru că sunt scumpe. Doar una costă în jur de 200.000 de lei.
Este mai simplu cu închiriatul. E mai decent costul. Firma care ni le va livra și se va ocupa de ele în totalitate. Știe și cum. Au o rețea în toată Europa.

a mai declarat pentru Radio Delta, primarul Ștefan Ilie.