Stiri din tulcea

Municipiul Tulcea are un plan în ceea ce privește atenuarea și adaptarea la schimbările climatice

10 februarie 2023
Municipiul Tulcea are un plan în ceea ce privește atenuarea și adaptarea la schimbările climatice

Municipiul Tulcea are un plan în ceea ce privește atenuarea și adaptarea la schimbările climatice

Azi, la Tulcea, a avut loc conferința de lansare a proiectului „Planul de atenuare și adaptare la schimbările climatice în municipiul Tulcea“.

Este vorba de un proiect prin care se dorește inventarierea emisiilor de gaze cu efect de seră, analiza climatului actual și prognozat, analiza riscurilor și vulnerabilităților la schimbările climatice, identificarea și descrierea acțiunilor pentru completarea planului de adaptare și atenuare la schimbările climatice al municipiului Tulcea, potrivit informațiilor transmise de CJ Tulcea.

Promotorul proiectului este UAT Municipiul Tulcea în parteneriat cu Institutul Național de Cercetare Dezvoltare și Protecția Mediului București.

Prezent la eveniment, alături de primarul municipiului, Ștefan Ilie, deputatul George Șișcu, directorul INCDPM București, Gyorgy Deak și directorul INCDDD Tulcea, Marian Tudor, administratorul public al județului, Dumitru Mergeani a declarat :

CJ Tl plan schimbari climatice Tulcea DM feb 23
.„Salut prezența celor două prestigioase institute de cercetare și mă bucură faptul că echipa de la institutul de cercetare bucureștean este compusă din tineri specialiști care percep mai bine decât noi problematica schimbărilor climatice.

Cu toții avem o responsabilitate față de mediul înconjurător pentru că, așa cum spune proverbul, pâmântul nu este o moștenire de la strămoșii noștri, ci este un împrumut de la copiii noștri.

Mă bucur că nu doar instituțiile publice sunt angrenate în aceste activități, ci și persoanele fizice și juridice care se implică din ce în ce mai mult în găsirea de soluții pentru adaptarea la schimbările climatice. În acest sens, sunt numeroase exemple de societăți private care și-au montat stații de încărcare electrice sau care și-au instalat panouri fotovoltaice, inițial în baza unui raționament economic, dar cu efecte benefice pe termen lung pentru protecția mediului.

Felicit Primăria municipiului și echipa de implementare a proiectului și vă doresc mult succes în continuare!.“

(sursă info și foto : comunicat de presă CJ Tulcea – 10.02.23)