Stiri din tulcea

Momentul în care un cargo lovește trei ambarcațiuni pe brațul Sulina

16 septembrie 2021
Momentul în care un cargo lovește trei ambarcațiuni pe brațul Sulina

Momentul în care un cargo lovește trei ambarcațiuni pe brațul Sulina

O localnică din Sulina a surprins ieri în imagini momentul în care o navă cargo lovește alte trei ambarcațiuni ancorate la mal, în zona Mila Maritimă 2 pe Canalul Sulina.

În imaginile amator se observă cum nava de mari dimensiuni este luată de curenți și intră în coliziune cu mai multe corpuri de catamarane staționate la mal, pe care le avariază.

Autoritățile tulcene au intervenit imediat în urma incidentului semnalat ieri în jurul orei 14.00. Nicolae Topoleanu, suprefectul județului Tulcea cu atribuțiuni de prefect, a transmis presei o informare prin care anunța accidentul naval, care din fericire nu s-a soldat cu victime.

Incident naval Sulina informare Prefectura

Dan Ichim, șeful Căpităniei Zonale Tulcea, a relatat pentru Radio Delta că nava a suferit o defecțiune tehnică și a rămas brusc fără curent electric. Motorul s-a oprit, căpitanul nu a mai avut control asupra ei, au luat-o curenții de pe Dunăre, nava a ajuns de-a latul canalului fluvial, moment în care a lovit cele trei catamarane care erau staționate de multă vreme, acolo în zonă.

Pentru operațiunea de remorcare a navei de mari dimensiuni, traficul naval pe Canalul Sulina a fost blocat timp de două ore.