Stiri din tulcea

Modificare a OUG privind tichetele sociale : utile și pentru cumpărarea de medicamente

8 februarie 2023
Modificare a OUG privind tichetele sociale : utile și pentru cumpărarea de medicamente

Modificare a OUG privind tichetele sociale : utile și pentru cumpărarea de medicamente

 

Un proiect prin care se aduc modificări OUG 63/2022 va face ca beneficiarii cardurilor sociale pentru persoanele vulnerabile să poată folosi tichetele de 250 de lei şi pentru a cumpăra medicamente, nu doar pentru produse alimentare şi mese calde, potrivit informațiilor publicate de deputatul de Tulcea, Eugen Terente.

Eugen T fb proeict tichete medicam feb 23

Este vorba de un proiect inițiat de deputați USR, în urma semnalelor primite de la unii dintre beneficiarii tichetelor sociale.
Deputatul tulcean și-a exprimat speranța că toţi colegii parlamentari, indiferent de partidul din care vin, vor înţelege importanţa proiectului şi îl vor vota, deoarece va fi foarte util persoanelor vulnerabile, ce vor ajunge mai uşor la medicaţia necesară.

„Sănătatea oamenilor este esenţială şi, din păcate, foarte multe dintre persoanele vulnerabile din România nu îşi permit să cumpere medicamentele de care au nevoie. Fie că vorbim de tratamente pentru diferite afecţiuni cronice, fie de medicamente pentru afecţiuni respiratorii etc. De aceea, am venit cu acest proiect de lege care le va permite oamenilor să cumpere şi medicamente, pe lângă alimente, prin cardurile sociale”,
a declarat Diana Stoica, deputat USR.

Iniţiativa se bazează pe faptul că persoanele vulnerabile din punct de vedere material sunt expuse unui risc crescut de sănătate, pentru că nu au acces la servicii de sănătate adecvate şi, de multe ori, trăiesc în condiţii precare.

(sursă info, foto : fb terenteeugen.tulcea, fb MinisterulInvestitiilorsiProiectelorEuropene)