Stiri din tulcea

Mobilizare a jandarmilor tulceni – vor fi prezenți la toate manifestările publice din județ, dedicate sărbătorii Sf. Maria Mare

12 august 2022
Mobilizare a jandarmilor tulceni – vor fi prezenți la toate manifestările publice din județ, dedicate sărbătorii Sf. Maria Mare

Mobilizare a jandarmilor tulceni – vor fi prezenți la toate manifestările publice din județ, dedicate sărbătorii Sf. Maria Mare

 

Pe parcursul minivacanței prilejuită de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, în municipiul și județul Tulcea, se vor desfășura mai multe evenimente publice, unde jandarmii tulceni vor fi prezenți pentru a asigura buna desfășurare a tuturor activităților la care vor lua parte cetățenii.

Dispozitivele de ordine publică vor avea în vedere prevenirea fenomenului contravenţional şi infracţional, descurajarea persoanelor predispuse la comiterea de fapte antisociale, prevenirea și combaterea traficului/consumului de substanțe interzise şi aplicarea măsurilor legale la constatarea producerii acestora.

Sâmbătă, 13 august, se va da startul celor trei zile de manifestări cultural-artistice dedicate Zilelor municipiului Tulcea.

Jandarmii vor fi prezenți în zona Plajei – Lac Ciuperca, în Piața Tricolorului, dar și în Piațeta Navaliștilor, cartier Dalas, unde recomandă cetățenilor să respecte indicațiile forțelor de ordine, să nu pătrundă cu mijloacele auto în zonele destinate manifestărilor, să evite implicarea în conflicte și consumul de alcool în altă parte decât locurile special amenajate.
Sunt interzise scăldatul în Lacul Ciuperca și participarea la evenimente a persoanelor care se află sub influența băuturilor alcoolice sau au asupra lor băuturi alcoolice, arme de orice fel, materiale explozive, ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acțiuni violente.

De asemenea, Jandarmeria Tulcea recomandă participanților să parcheze autoturismele în apropierea desfășurării manifestărilor, astfel încât să nu blocheze căile de acces pentru autospecialele forțelor de ordine, ambulanță sau pompieri și atrage atenția cu privire la supravegherea copiilor, pentru a preveni rătăcirea acestora.

Timp de două zile, în perioada 14-15 august, în Sulina, pe Faleza Dunării, se vor organiza Zilele Orașului Sulina și Ziua Marinei Române.

În fiecare zi, începând cu ora 19.00, se vor desfășura spectacole artistice, iar în data de 15 august, începând cu ora 11.00, va avea loc deschiderea oficială a Zilei Marinei Române, urmată de o slujbă religioasă, sosirea Zeului Neptun și concursuri marinărești.

Luni, 15 august, începând cu ora 09.00, pe o scenă amenajată în aer liber, se va organiza o manifestare religioasă cu ocazia Sărbătoririi bisericii Mănăstirii Celic Dere.

În aceeași zi, începând cu ora 09.00, în zona Portului Măcin va avea loc evenimentul ,,Ziua Marinei în orașul Măcin”.

Tot în data de 15 august, se vor desfășura Sărbătorirea Zilei Satului Lăstuni în intervalul orar 12.00-23.00, pe o scenă amplasată în vecinătatea bisericii din localitate, eveniment în cadrul căruia vor evolua diferiți artiști și Sărbătorirea Zilei Comunei Ostrov, cu un spectacol cultural artistic ce va începe de la ora 18.00, pe scena amenajată în fața Căminului Cultural Ostrov.

Întrucât se estimează prezența unui public numeros, pe lângă prevenirea incidentelor de orice natură, jandarmii vor avea în atenție și prevenirea consumului de substanțe interzise.
Cetățenii pot solicita sprijinul jandarmilor aflați în dispozitiv, în caz de nevoie și ori de câte ori sesizează producerea unor fapte antisociale!,

scrie în buletinul informativ emis azi de Jandarmeria Tulcea, care urează, în acest context, un călduros ,,La mulți ani!” tulcenilor și marinarilor români!

(sursă info și foto : comunicat de presă IJJ Tulcea)