Stiri din tulcea

Mirela Furtună: Românii sărăcesc și guvernanții se ceartă!

2 septembrie 2021
Mirela Furtună: Românii sărăcesc și guvernanții se ceartă!

Mirela Furtună: Românii sărăcesc și guvernanții se ceartă!

„La mai puțin de un an de la preluarea guvernării de către PNL-USR-UDMR, rezultatele sunt #catastrofale, iar certurile din coaliția de guvernare interminabile.
Criza din coaliția de guvernare vine într-un moment cât se poate de prost pentru România și pentru români.
Prețurile la #energie și la alimentele de bază au explodat, valul 4 al pandemiei Covid-19 bate la ușă și suntem iar nepregătiți, în condițiile în care campania de vaccinare e un eșec (media de vaccinare în cazul populației adulte în UE a ajuns la 70%, în România este la sub 30%), inflația a ajuns la un nivel record, cursul valutar leu-euro atinge record după record, iar prețul este plătit prin facturi de către români.
De asemenea, actualul Guvern nu a reușit să propună un Plan Național de Reziliență și Redresare care să fie aprobat de Bruxelles, ceea ce înseamnă că fondurile de aproximativ 30 de miliarde de euro sunt blocate.
Având în vedere toate aceste aspecte, actuala #criză nu face decât să accentueze problemele, inclusiv prin ratarea unor investiții străine directe.
Este evident că nivelul de trai al românilor a scăzut și este și mai evident că actualele partide aflate la guvernare nu au reușit să facă nimic din ceea ce au promis în campania electorală. Pare că singurul lucru care i-a interesat a fost lupta internă din propriile partide, în detrimentul cetățenilor români.
Pentru toate aceste motive actualul Guvern trebuie să plece, dar va pleca?
USR a anunțat că nu se retrage de la guvernare, dar va susține o moțiune de cenzură, adică ne facem că plecăm deși noi vrem să rămânem.
Actualul Guvern și actuala coaliție și-au pierdut orice fel de credibilitate, iar măsurile adoptate de ei au dus la #sărăcirea românilor, de aceea este nevoie de un nou Guvern și de o nouă majoritate parlamentară care să pună în centrul măsurilor sale interesul românilor.”
Mirela Furtună
Deputat PSD