Minivacanța de Rusalii este sub semnul codului Galben de ploi

10 iunie 2022 | Actualitate
Minivacanța de Rusalii este sub semnul codului Galben de ploi

Minivacanța de Rusalii este sub semnul codului Galben de ploi

Azi, 10.06.2022 , de la ora 14:00, la sediul Instituției Prefectului – Județul Tulcea, a avut loc o întâlnire pe tema măsurilor dispuse la nivel teritorial în contextul sărbătorii de Rusalii.

Prefct Tl ISU IPJ IJJ Rusalii Tulcea

Au participat reprezentații Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta“ al județului Tulcea – purtător de cuvânt, sergent major Daniel Năstase, Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea – purtător de cuvânt, agent de Poliție Ioana Maria Nanu și a Jandarmeriei Tulcea – purtător de cuvânt, plt. Anca Șerban.

În cazul producerii unor situații de urgență, aproximativ 70 de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta“ al județului Tulcea sunt pregătiți să intervină, zilnic, pe durata acestui weekend prelungit.

Pentru că în această perioadă ne aflăm sub atenționarea unui cod galben de precipitații, salvatorii tulceni sunt pregătiți să intervină atât în sprijinul populației cât și a autorităților locale pentru restabilirea stării de normalitate în cazul producerilor unor situații de urgență.

În contextul în care, în această perioadă, în Delta Dunării este așteptat un număr mare de turiști, s-a avut în vedere ca personalul ce încadrează pichetul Crișan să facă, ca de fiecare dată de altfel, o recunoaștere a zonei de competență și de a face recomandări turiștilor în ceea ce privește scăldatul în apele Dunării.

Nu vă puneți viața în pericol, înotați doar în locuri special amenajate! În multe situații, curentul puternic, adâncimea apei și teribilismul stau la baza unui scenariu tragic. Condițiile de înot pot fi imprevizibile în râuri, iazuri, lacuri sau în mare. Chiar și persoanele care înoată bine pot obosi, pot avea crampe musculare sau pot fi prinse într-un curent de apă.

Răspunsul zilnic la urgenţele medicale va fi asigurat cu 12 paramedici de la nivelul celor 4 subunități și aceștia încadrează 4 de autospeciale SMURD, iar cei peste 70 salvatori ce încadrează peste 19 mijloace tehnice de stingere cu apă și spumă, autoscări și descarcerare, sunt gata să intervină în orice moment în cazul în care apar situații de urgență pe raza județului Tulcea.

Pe linie preventivă, în această perioadă, pompierii militari derulează acțiuni de îndrumare și control la unități turistice de cazare și alimentație publică. Pe timpul verificărilor, principalele aspecte urmărite de inspectorii de prevenire se referă la dotarea cu stingătoare, menținerea liberă a căilor de evacuare și exploatarea în condiții de siguranță a instalațiilor electrice precum și existența autorizațiilor de securitate la incendiu.

Ca măsuri de prevenire, având în vedere că foarte mulți vom alege să ne petrecem timpul liber în natură, pompierii militari vă recomandă să aveți grijă la prepararea hranei cu flacără deschisă, mai exact grătare, să faceți această activitate în locuri amenajate și în zone în care riscul de aprindere a vegetației uscate ori a clădirilor apropiate să fie cât mai mic. Trebuie să aveți mereu lângă sursa de foc pregătit un stingător ori o găleată cu apă, să nu lăsați jarul nestins și de asemenea să aveți grijă de cei mici când se joacă în apropierea focului. Nu riscați in niciun moment viața și siguranța dumneavoastră ori a celor dragi.

Nu ezitați să apelați numărul unic de urgență 112 în cazul în care vă aflați intr-o situație de risc ori de pericol iar pentru a fii mereu pregătiți, platforma de informare fiipregătit.ro vă poate oferi informații utile. De asemenea, vă stă la dispoziție și aplicația DSU ce poate fi instalată pe aplicațiile mobile cu sistem de operare ANDROID și IOS.

 

Și polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, împreună cu reprezentanții structurilor Ministerului Afacerilor Interne, sunt la datorie în acest sfârșit de săptămână, pentru ca Sărbătoarea Rusaliilor să fie celebrată în siguranță.
Peste 160 de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigații criminale, transporturi, investigare a criminalității economice și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale vor fi prezenți atât pe arterele principale și zonele cu risc de trafic rutier ridicat din județ, cât și în zonele aglomerate, lăcașuri de cult, faleza Dunării, porturi, zona vamală, centre comerciale și piețe.

Aceștia vor acționa în vederea combaterii principalelor cauze de accidente rutiere grave (soldate cu persoane decedate), respectiv depistarea și sancționarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză și care se află sub influența băuturilor alcoolice, dar și constatarea și sancționarea contravențiilor săvârșite de ceilalți participanți la trafic.
De asemenea, se va acționa pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor în domeniul economic, fiind vizate în mod special societățile comerciale.

Totodată, polițiștii vor pune accent pe combaterea consumului și comercializării de substanțe interzise.
Facem apel către cetățeni să respecte normele legale în vigoare, în vederea menținerii unui climat optim de ordine și liniște publică.

Pentru ca toate manifestările organizate cu ocazia Rusaliilor în spațiul public să se desfășoare în condiții de siguranță, jandarmii tulceni și jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Constanța vor fi la datorie în acest weekend.

Începând de astăzi, 10 iunie și până mâine, jandarmii vor fi la datorie, asigurând protecția participanților și desfășurarea în condiții de siguranță la manifestările artistice organizate în orașul Sulina cu ocazia Festivalului Minorităților Naționale ,,Serbările Deltei”.

Duminică, 12 iunie, jandarmii tulceni, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Constanța, vor fi angrenați în asigurarea ordinii publice pe timpul oficierii slujbei religioase prilejuite de Hramul Bisericii ,,Sf. Treime” a Mânăstirii Cocoș, unde vor fi scoase spre închinare moaștele sfinților Zotic, Atal, Camasie și Filip.

De asemenea, forțele de ordine vor avea în atenție și manifestările cultural-artistice desfășurate cu ocazia Zilei comunei Greci ,,Duminica Mare” și Zilei Comunei Mihail Kogălniceanu.

Luni, 13 iunie, pe stadionul comunal ,,Unirea Casimcea” se va organiza Ziua Comunei Casimcea, manifestare cultural-artistică la care jandarmii se vor afla în dispozitivele de asigurare și menținere a ordinii publice.

Pentru buna desfășurare a manifestărilor publice, recomandăm tuturor participanților să manifeste răbdare, să respecte indicațiile jandarmilor, să nu se implice în incidente care ar putea tulbura ordinea și liniștea publică, să acorde o atenție deosebită copiilor și să solicite sprijinul jandarmilor, fie direct, fie prin apelarea numărului pentru apeluri de urgență 112.

(surse info și foto : Prefectura Tulcea, ISU Delta Tulcea, IPJ Tulcea, IJJ Tulcea)

 

Alte Articole

Vizită de lucru a ministrului Mediului în județul Tulcea

Vizită de lucru a ministrului Mediului în județul Tulcea

20 iunie 2024

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, se află în județul nostru încă de ieri, când a participat la marcarea Zilei Silvicultorului 2024 , iar pentru azi au fost programate…

CISTESTE MAI MULT
6,1 milioane de lei pentru realizarea PUG-urilor de către 8 primării tulcene

6,1 milioane de lei pentru realizarea PUG-urilor de către 8 primării tulcene

20 iunie 2024

În urma semnării, azi, 20 iunie 2024, a protocoalelor cu opt primării tulcene, șapte comune și municipiul Tulcea vor avea la dispoziție o alocație totală de la bugetul de stat…

CISTESTE MAI MULT