Stiri din tulcea

Ministrul Bode: Peste 6 la mie, masca este obligatorie doar în zone aglomerate

7 octombrie 2021
Ministrul Bode: Peste 6 la mie, masca este obligatorie doar în zone aglomerate

Ministrul Bode: Peste 6 la mie, masca este obligatorie doar în zone aglomerate

Dacă mergi singur pe stradă și în zonă nu sunt alte persoane, nu ești obligat să porți mască! Nici în parc nu este obligatorie dacă ești cu cineva din familie, iar în zonă nu este aglomerație, a precizat ieri Lucian Bode, ministrul demis al Afacerilor Interne, după ce ordinul semnat de miniştrii Sănătăţii şi Afacerilor Interne a fost publicat în Monitorul Oficial, relatează biziday.ro.

Lucian Bode, ministrul demis al Afacerilor Interne, a oferit mai multe detalii despre situațiile considerate a fi excepții:

Persoanele care desfășoară activități individuale, împreună cu membri ai familiei, respectiv persoane care desfășoară activități sportive.

Prin acest ordin, dăm posibilitatea Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență să vină și să stabilească dacă ei consideră necesare și alte excepții.

Unde este aglomerație, este obligatorie masca peste 6 la mie. Dacă mergem singuri pe stradă și în zonă nu sunt alte persoane, nu este obligatoriu să purtăm mască. În parc nu este obligatorie masca dacă suntem cu cineva din familie, iar în zonă nu este aglomerație.

Este absurd să porți masca când te plimbi în parc sau când faci sport. Dacă te plimbi singur în aglomerație, masca trebuie purtată.

Ce înseamnă activități mai exact și aglomerație? Unde sunt mulți oameni, masca este obligatorie. Zona aglomerată o poți defini în funcție de activitatea în care ești implicat. Dacă sunt cinci oameni pe o mie de metri pătrați, nu e aglomerat. Dacă sunt 5 oameni pe cinci metri pătrați, este aglomerat

a continuat Bode. În ordinul emis de autorități se specifică doar faptul că excepții sunt <<persoanele care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc>>.

Grupul de Comunicare Strategică a informat ieri că 91 de municipii și 203 orașe din toată țara au trecut în scenariul roșu!

(Sursă info: biziday.ro, sursă foto: gov.ro)