Stiri din tulcea

Miniștrii Guvernului Ciucă, audiați pe repede-înainte în Parlament

24 noiembrie 2021
Miniștrii Guvernului Ciucă, audiați pe repede-înainte în Parlament

Miniștrii Guvernului Ciucă, audiați pe repede-înainte în Parlament

Ministrii propuși de cele trei formațiuni au venit astăzi în fața parlamentarilor ca să ia avizul comisiilor de specialitate. O formalitate mai mult, având în vedere majoritatea pe care PNL, PSD și UDMR o au deja în Parlament, relatează hotnews.ro. Audierea primilor miniștri s-a făcut în mai puțin de două ore.
Pe scurt:
13:00 Dan Vîlceanu a primit aviz favorabil în comisii pentru portofoliul Fondurilor Europene, având 18 voturi pentru, opt împotrivă şi o abţinere. „Cred că se va continua pe direcția prorogării intrării în vigoare a Legii pensiilor/ Este exclus să mai apară alte pensii speciale”, au fost principalele sale declarații.
12.50 Sorin Grindeanu a primit aviz favorabil pentru portofoliul de la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii: 24 de voturi „pentru”, 9 „împotrivă”.
12.10 Aviz favorabil pentru Sorin Cîmpeanu, pentru încă un mandat consecutiv de ministru al Educației

12.00 Aviz favorabil și pentru Cătălin Predoiu

12.00 Aviz favorabil pentru Adrian Câciu, propus pentru Ministerul Finanțelor, fiind 34 voturi pentru, 7 împotrivă și o abținere

11.41 Aviz și pentru Adrian Chesnoiu, propus ministru al Agriculturii – 24 voturi pentru, 4 împotrivă

11.18 Adrian Căciu, ministrul propus la Finanțe: Două obiective de urgență zero: rectificarea bugetară și elaborarea documentelor și actelor normative pentru încasarea avansului din PNRR/Situația macroeconomică se confruntă cu o presiune extrem de puternică, din cauza dezechilibrelor macroeconomic. A primit aviz favorabil fiind 34 voturi pentru, 7 împotrivă și o abținere.

11.11 Este audiat Cătălin Predoiu, propus din nou pentru portofoliul Justiției. El a fost ministru al Justiției și în guvernele Tăriceanu, Boc, Ungureanu și Orban. Validat.

Votul de învestitură a noului Guvern este programat pentru joi la ora 10.00.
(Sursă info: hotnews.ro, Sursă foto: adevarul.ro)