Stiri din tulcea

Ministerul Sănătăţii a propus Guvernului măsuri de relaxare în perioada imediat următoare

1 martie 2022
Ministerul Sănătăţii a propus Guvernului măsuri de relaxare în perioada imediat următoare

Ministerul Sănătăţii a propus Guvernului măsuri de relaxare în perioada imediat următoare

Ministerul Sănătăţii a propus Guvernului măsuri de relaxare în perioada imediat următoare, după ce s-a înregistrat o scădere ”constantă” a tuturor indicatorilor privind pandemia de COVID-19, a anunţat, marţi, ministrul Alexandru Rafila, într-o conferinţă de presă, relatează Agerpres.

Remarcaţi scăderea constantă la nivelul tuturor indicatorilor. (…) Evoluţia ratei de pozitivitate este în jur de 15% din totalul testelor care se efectuează zilnic. Un trend descendent al numărului de decese. (…) Există o anumită întârziere faţă de scăderea numărului de cazuri ale persoanelor internate la ATI. Totuşi, trendul acesta descrescător (…) ne-a făcut să propunem Guvernului şi Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă adoptarea unor măsuri de relaxare în perioada imediat următoare

a declarat Rafila. Ministerul Sănătății a propus eliminarea mai multor restricții, relatează Digi24.

Este vorba despre accesul fără certificat electronic COVID în centrele comerciale, instituțiile publice, hoteluri, pensiuni și restaurante. De asemenea, creșterea limitei de la 30 la 50% din capacitatea maximă a spațiului, fără restricții de interval orar – ăsta cred că e un lucru așteptat de multă lume – pentru competiții sportive, activitățile din cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole, concertele în aer liber, conferințe, workshopuri, săli de sport și piscine.

a spus Rafila. Ministrul Sănătății a propus, de asemenea, posibilitatea organizării de evenimente private cu participarea a maxim 200 de persoane!

Masca în mod evident nu se va mai utiliza în mediul exterior, însă purtarea măștii rămâne obligatorie în spațiile publice închise și este recomandată în spațiile deschise aglomerate!

a adăugat ministrul.

Momentan, barurile, cluburile și discotecile rămân închise, a anunțat ministrul Sănătății, în cadrul conferinței de presă.

Aceste relaxări vor fi supuse CNSU pentru a fi aprobate, apoi Guvernul va fi cel care va reglementa noile măsuri.