Mină marină observată  la 7 mile marine est de Sulina

16 mai 2023 | Eveniment
Mină marină observată  la 7 mile marine est de Sulina

Mină marină observată  la 7 mile marine est de Sulina

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în urma unei informații venite de la o navă comercială, au descoperit pe Marea Neagră, la 7 mile marine est de localitatea Sulina, o mină marină, care s-a retras în apele teritoriale ale Ucrainei, a transmis Garda de Coastă.

Sesizarea către polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă a venit ieri, 15 mai, de la o navă comercială ce a anunțat că la aproximativ 7 mile marine est de Sulina, pe Marea Neagră, se afla un obiect plutitor asemănător unei mine marine.

Polițiștii de frontieră s-au deplasat la locul indicat cu o navă din dotarea Gărzii de Coastă și au procedat la monitorizarea cu atenție a obiectului, ocazie cu care, în urma observării în detaliu, s-a confirmat faptul că este o mină marină, aflată în derivă.
La un moment dat, mina a ieșit din câmpul vizual al polițiștilor de frontieră, intrând în apele ucrainene.

Conform procedurilor specifice, polițiștii de frontieră au instituit o zonă de siguranță și asigură securitatea perimetrală, prin patrulare, semnale luminoase și comunicații radio cu navele din zona.

În plus, au fost anunțate autoritățile naționale dar și cele ucrainene cu atribuții în domeniu, acestea din urmă urmând să intervină pentru distrugerea minei.

(sursă info și foto : buletin informativ Garda de Coastă)

Alte Articole

Duminică, la Tulcea, va începe Săptămâna Interetnică 2024

Duminică, la Tulcea, va începe Săptămâna Interetnică 2024

19 iulie 2024

Cea de-a 19-a ediție a Festivalului Săptămâna Interetnică, eveniment organizat de Asociația Centrul European pentru Diversitate - EUdivers, în cadrul unui proiect finanțat de Primăria Tulcea, va începe în data…

CISTESTE MAI MULT
S-a lansat aplicația TU ȘI TULCEA

S-a lansat aplicația TU ȘI TULCEA

11 iulie 2024

După ce, la finalul lunii aprilie, a fost lansat noul brand turistic local, conceput și coordonat de OMD (Organizația de Managament al Destinației) Municipiul Tulcea și intitulat „Tu și Tulcea”,…

CISTESTE MAI MULT