Stiri din tulcea

Meteorologii au emis prima informare meteo de vreme rece din acest sezon

23 septembrie 2021
Meteorologii au emis prima informare meteo de vreme rece din acest sezon

Meteorologii au emis prima informare meteo de vreme rece din acest sezon

Meteorologii anunță că în următoarele ore vremea va fi deosebit de rece în toată țara, iar în unele zone temperaturile vor coborî spre o grade Celsius!

Administrația Națională de Meteorologie a emis, joi, avertizări meteo de vreme deosebit de rece și intensificări ale vântului pentru toată țara!

frig

Interval de valabilitate: 23 septembrie, ora 10:00 – 24 septembrie, ora 23:00
Fenomene vizate: intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece
Zone afectate: conform textului

         La munte, vântul va avea intensificări cu viteze de peste 55…60 km/h, iar începând din noaptea de joi spre vineri (23/24 septembrie), la altitudini mari, rafalele vor depăși 80 km/h.
         Temporar, intensificări ale vântului se vor semnala, joi (23 septembrie) și în regiunile estice, sud-estice și în extremitatea de sud-vest, cu viteze de 40…50 km/h, iar vineri (24 septembrie) în cea mai mare parte a teritoriului, local cu rafale în general de 50…60 km/h.
        Vremea se va menţine deosebit de rece în toată țara, iar în timpul nopții în depresiunile intramontane și în dealurile subcarpatice din sud vor fi temperaturi minime de 0…3 grade, favorizând izolat producerea brumei.

zapada munte

Pe crestele munților au apărut deja primele zăpezi. Pe Transfăgărășan stratul de zăpadă depus a atins 10 centimetri și continuă să ningă. La stația meteo de la Vârful Omu au fost înregistrate minus 8,5 grade Celsius, cea mai mică temperatură înregistrată în Europa, ieri.

19ceboliseagraveaza

ATENȚIE! Temperaturile scăzute determină apariția unor complicații în cazul persoanelor cu o circulație proastă a sângelui sau care suferă deja de afecțiuni cronice.

În general, copiii, vârstnicii și adulții bolnavi sunt cei mai afectați de schimbările de temperatură din sezonul rece. Simptomele diferă însă de la o persoană la alta, în funcție de istoricul medical, dar și de capacitatea organismului de-a face față bolilor de sezon.

Astăzi, maxima zilei în Tulcea se va resimți doar ca 10 grade celsius, potrivit estimărilor meteo!

Sursă info și foto: digi24.ro