Mesajul Ministerul Educației privind violența în școli

14 noiembrie 2022 | Educatie
Mesajul Ministerul Educației privind violența în școli

Mesajul Ministerul Educației privind violența în școli

Ministerul Educației nu este indiferent la cazurile repetate de violență care au avut loc în ultima perioadă în școlile din România și se adresează direct elevilor prin campania „Nu sunteți singuri. Împreună oprim violența din școli”, a anunțat instituția cu ocazia lansării campaniei.

„Nu sunteți singuri” este mesajul pe care Ministerul Educației îl transmite elevilor care au fost victime ale violenței verbale, fizice sau psihologice, cărora trebuie să le fie alături și să le protejeze drepturile.

Dar același mesaj trebuie să ajungă și la elevii care au avut derapaje comportamentale și care au nevoie de consiliere imediată și de monitorizare adecvată, pentru a ne asigura că au învățat din greșeli și că nu le vor mai repeta.

Ministerul Educației adresează mesajul „Nu sunteți singuri” și profesorilor, consilierilor școlari și directorilor care au misiunea de a informa elevii despre drepturile și obligațiile pe care le au, despre consecințele faptelor ilegale și să se asigure că școlile sunt spații sigure în care violența este de netolerat.

#Nusuntețisinguri este deviza pe care invităm să o preia școlile, mediul ONG, asociațiile de elevi și de părinți care să realizeze postări și acțiuni prin care să susțină importanța combaterii violenței în mediul școlar.
Dezaprobăm orice act de violență fizică, verbală, psihologică și considerăm esențial ca elevii care au dat dovadă de un comportament violent să beneficieze de consiliere adecvată, iar familia și școala să depună toate eforturile, astfel încât manifestările violente să nu se mai repete,
scrie pe site-ul ministerului, edu.ro

În acest sens, Ministerul Educației va populariza, prin intermediul rețelelor sociale, o serie de noțiuni elementare despre tipurile de violență, cyberbullying, utilizarea rețelelor de socializare, drepturile și obligațiile elevilor, Rolul Centrelor Județene de Resurse și Asistență Educațională și al Poliției „Siguranță Școlară” etc.

Azi, 14 noiembrie, la Ministerul Educației, sunt prezenți partenerii de dialog social, pentru a discuta despre campania demarată.

În plus, împreună cu MAI, în baza Planului național comun de acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic, se vor organiza sesiuni de lucru pentru a stabili un calendar de realizare a următoarelor acțiuni:

– activități de prevenire a consumului de droguri;
– activităţi pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale;
– activități informativ-preventive, consilierea elevilor aflați în situații de risc, în scopul reglării comportamentelor dezadaptative;
– instruirea cadrelor didactice, informări adresate Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

(sursă info și foto : edu.ro, fb edu.ro)

Alte Articole

S-a dat startul înscrierilor/ reînscrierilor la cursurile Palatului Copiilor Tulcea

S-a dat startul înscrierilor/ reînscrierilor la cursurile Palatului Copiilor Tulcea

20 iunie 2024

Elevii din județul nostru care doresc să urmeze unul sau mai multe cursuri organizate de Palatul Copiilor Tulcea sau părinții / bunicii acestora, în cazul copiilor mai mici, trebuie să…

CISTESTE MAI MULT
Exercițiu de alarmare – evacuare derulat la Jurilovca

Exercițiu de alarmare – evacuare derulat la Jurilovca

19 iunie 2024

Aproximativ 180 de preșcolari și școlari, cât și personal didactic din cadrul Școlii Gimnaziale Jurilovca, au participat ieri, 18 iunie, la un exercițiu de alarmare – evacuare, potrivit informațiilor publicate…

CISTESTE MAI MULT