Stiri din tulcea

MEAT – promotor al turismului din municipiul Tulcea

11 ianuarie 2024
MEAT – promotor al turismului din municipiul Tulcea

MEAT – promotor al turismului din municipiul Tulcea

Cu ocazia obținerii avizului de specialitate al MEAT de către Organizația de Management al Destinației (OMD) Municipiul Tulcea, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a transmis felicitări și mult succes noii organizații tulcene, alături de mai multe informații pe acest subiect.

Despre municipiul nostru, „poarta Deltei Dunării”, așa cum mai este cunoscut, MEAT a subliniat faptul că turiștii pot întâlni peisaje pitorești, monumente istorice, dar se pot bucura și de bogația vestigiilor arheologice. De asemenea, este bine de știut că multe dintre obiective sunt incluse și într-o serie de rute cultural turistice, cum ar fi Ruta „Drumul Cetăților Tulcene”, Ruta Patrimoniului Muzeal Tulcean sau Ruta „Dunăre – Marea Neagră”.

Organizația de Management al Destinației Municipiul Tulcea, prima din județ și a cincea din Dobrogea, va elabora și implementa strategia de dezvoltare și marketing turistic la nivel local, a menționat ministerul citat.

OMD Municipiul Tulcea își propune, astfel, să contureze și să consolideze o imagine unică și atractivă a orașului, atât la nivel național, cât și internațional, prin promovarea turismului natural și cultural al zonei. Printre obiectivele stabilite se evidențiază, conform statutului de înființare, creșterea notorietății brandului turistic, sporirea atractivității, competitivității și vizibilităției destinației, dar și dezvoltarea de proiecte sustenabile,
scrie pe pagina oficială a Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Primaria Tl OMD Tl oferta turistica mun oct 23 1

Pentru a-și îndeplini obiectivele, OMD Muncipiul Tulcea, alcătuit din 24 de membri fondatori, se bazează pe un parteneriat deschis cu factori importanți din sectorul socio-economic, dezvoltare urbană și arhitectură, artă, cultură și religie, politică și administrație, mediul academic, dar și știință și educație.

(surse info,  foto : fb Economie.gov.ro, arhiva RD)