Stiri din tulcea

Măsuri de fluidizare a traficului pe A2, azi, până la ora 22.00

5 iunie 2023
Măsuri de fluidizare a traficului pe A2, azi, până la ora 22.00

Măsuri de fluidizare a traficului pe A2, azi, până la ora 22.00

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat că azi, 5 iunie, până la ora 22:00, în funcție de valorile de trafic, CNAIR și Poliția Rutieră vor lua măsura devierii circulației de pe A2, sensul de mers București – Constanța, prin nodul rutier Drajna, pentru a fluidiza traficul aglomerat dinspre litoral spre capitală.

Decizia are în vedere lucrările de reabilitare a podului peste brațul Borcea (între km. 142 – km. 148), ce au dus la devierea traficului către calea I, unde se circulă pe câte o bandă pe sens.

Prin urmare, se va recurge la oprirea circulației pe sensul către litoral, în anumite intervale orare, pentru a permite deplasarea pe două benzi a celor care circulă pe sensul către București.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere recomandă celor care intenționează să plece azi dinspre București spre Constanța să utilizeze următoarea rută: A2 (București – Nod rutier Drajna) – DN21 (Nod rutier Drajna – Slobozia) – DN2A (Slobozia – Țăndărei – Giurgeni – Hârșova – Ovidiu – Constanța)

În plus, pentru evitarea timpilor de așteptare în coloană, cei care se întorc de la mare pot opta pentru rute alternative la A2, respectiv:

– DN2A Constanța – Hârșova – Slobozia – Urziceni – DN2 – București;
– A2 – Fetești sau Drajna – DN3A – Lehliu-Gară – DN3 – Fundulea – București;
sau
– DN3 Constanța – Murfatlar – Adamclisi – Ostrov (traversare cu bacul) – Călărași – DN21 Călărași – Drajna – A2 Drajna – București (sau din municipiul Călărași – DN3 – Lehliu-Gară – Fundulea – București).

(sursă info și foto : fb CNAIRSA)