Stiri din tulcea

Mașini luate de apă și persoane evacuate din cauza viiturii, la Horia

27 iulie 2023
Mașini luate de apă și persoane evacuate din cauza viiturii, la Horia

Mașini luate de apă și persoane evacuate din cauza viiturii, la Horia

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a transmis, la ora 12.00, că pe DN 22D Tulcea-Brăila, la ieșire din localitatea Horia, în urma unei viituri, traficul rutier a fost oprit pe ambele sensuri, mai multe autovehicule fiind blocate.

Potrivit ISU Delta Tulcea, în jurul orei 11:30, prin apel la numărul unic de urgență 112, Dispeceratul integrat ISU – SAJ – SMURD a fost anunțat despre viitura de pe drumul național 22 D, pe raza localității Horia, care a surprins mai multe autoturisme.

Situatia a impus emiterea unui mesaj ro-alert pentru atenționarea populației din zona Horia.

ISU Tl Alerta zona inundata iul 23

La fața locului au fost direcționate : trei autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea, o autospecială de transport victime multiple și o autospecială pentru descarcerare iar din cadrul Secției de Pompieri Măcin două autospeciale cu un total de 29 de subofițeri și 3 ofițeri.

ISU Tl viitura Horia

În timpul misiunii au fost recuperate de către pompierii tulceni 10 persoane ce au fost preluate în siguranță și duse la primăria din localitate :

ISU Tl viitura Horia persoane salvate iul 23

patru au fost evacuate dintr-un autoturism luat de viitură și blocat într-un copac, trei persoane se refugiaseră pe un mal de pământ, două persoane au râmas pe marginea drumului într-o zonă puțin mai înaltă, iar a 10-a persoană a fost identificată de către echipa de căutare salvare, care a derulat cercetări în teren pentru evaluarea situației, după cum ne-a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Delta Tulcea, sg. maj. Daniel Năstase.

ISU Tl masina luata de viitura Horia iul 23

În sprijinul pompierilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență Delta județului Tulcea au intervenit și reprezentanții primăriei Horia, IPJ TULCEA și echipaje de la Drumurile Naționale.

(surse info, foto : politiaromana.ro, buletine informative ISU Delta Tulcea)