Stiri din tulcea

Masca de protecţie, obligatorie şi după 1 august

26 iulie 2021
Masca de protecţie, obligatorie şi după 1 august

Masca de protecţie, obligatorie şi după 1 august

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat astăzi că masca de protecţie va rămâne obligatorie în spaţii închise şi după data de 1 august, relatează news.ro.

Lucian Bode a declarat, luni, într-o conferinţă de presă susţinută la Cernavodă, că structurile MAI verifică în continuare dacă se respectă portul măştii de protecţie, iar în caz contrar sunt date amenzi.

„În continuare verificăm respectarea măsurilor de protecţie sanitară care încă sunt în vigoare. Masca, portul măştii la interior este o măsură obligatorie şi chiar o să vă dăm o informaţie legată de măsurile pe care le vom lua de la 1 august, masca va rămâne obligatorie şi după 1 august. Structurile noastre aplică în continuare sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară în fiecare zi. Transmit un mesaj cât se poate de clar, către populaţie, vă rog să respectaţi în continuare măsurile de protecţie sanitară”, a afirmat Bode.

El a mai transmis că, de la 1 august, nu vor mai fi neaparat noi măsuri de relaxare, ci vor exista completări la cele aflate deja în vigoare.

„Ne uităm cu îngrijorare la ce se întâmplă la alte state din Europa, ne uităm la măsurile pe care ei le-au luat. Noi suntem în etapa în care am relaxat o parte din măsuri gradual aşa cum le-am şi introdus, intenţionăm ca de la 1 august să venim cu o completare nu cu măsuri de relaxare neapărat noi, ci o creştere spre exemplu a numărului de participanţi la evenimente private, dar tot o relaxare în sensul bun al cuvântului poate fi catalogată şi această măsură. Vom lua aceste măsuri aşa cum ne-am angajat, dar angajamentul ăsta al nostru trebuie să aibă un partener, cetăţenii şi cetăţenii trebuie să respecte măsurile de protecţie sanitară. Nu există altă soluţie decât o campanie de vaccianre care să continue cu succes, astfel încât să nu fie nevoie să revenim aşa cum alte state au revenit la măsuri de restricţie”, a mai declarat astăzi ministrul de interne Lucian Bode.

(sursa: news.ro)